4 hónapnál régebbi cikk

Kopott a váltógomb? Cseréld ki!
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/ StockSnap
Kopott a váltógomb? Cseréld ki!

Minden autónak vannak olyan alkatrészei, amelyek folyamatos használatban vannak. Ha végiggondolod, ahogy beszállsz a kocsidba, és elindulsz vele, biztos beugrik pár ilyen. A váltógombot például a hosszú évek során számtalan alkalommal fogod meg, és váltod vele a sebességet. 

Ha inkább városban használod négykerekű kedvencedet, akkor többszöröse is lehet a terhelés. A külső és belső ajtókilincseken, a kormányon és természetesen a Peppinél is beszerezhető váltógombon is idővel megjelennek az elhasználódás jelei.

Amikor a használat nyomot hagy

Bármennyire vigyázol rá, egyszer minden gépkocsi életében eljön a pillanat, amikor a kopás első tünetei megjelennek. Repedezés vagy szakadás, a közös bennük, hogy egyik sem néz ki jól.

Egy aprócska elem, mégis nagy hatással lehet a belső tér megjelenésére. Hiába a prémium kategória, annak ellenére is jelentősen le tudja rontani az összképet. Éppen eladásra kínálod az autódat? Bármennyire hihetetlen, kopott váltógombbal nehezebben fog menni, mint gondolnád. 

De fordítsd ezt a tényt az előnyödre! Pár ezer forintból visszaállíthatod a tökéletes megjelenést, így nem fogod ezen elbukni az adásvételt. Kedvet kaptál, és rohannál a szervizbe? Ne tedd! A váltógomb cseréje roppant egyszerű, szinte el sem lehet rontani, nem mellékesen megspórolod a munkadíjat. 

Ha izgulsz nekilátni, jobb, ha tudod, hogy a váltógomb tényleg csak egy esztétikai alkatrész. A gépjármű üzemére nincs lényeges hatással, tehát a közlekedés biztonságát tulajdonképpen nem is tudod veszélyeztetni.

Készen állsz? Már csak a Peppi oldalára kell ellátogatnod, ahol gyerekjáték lesz kiválasztani a típusnak megfelelő darabot. Pár kattintás és mehet a kosárba, hogy aztán pár napon belül meg is érkezzen hozzád. 

A váltógomb cseréjének menete 

Tényleg szinte bárki meg tud felelni ennek a kihívásnak, igen, te is. Ha mégis kifog rajtad, akkor szólhatsz egy ismerősnek vagy barátnak, aki megbirkózik vele. A feladat nehezebb fele a régi váltógomb kiszerelése, ha ezzel nem volt probléma, akkor a többi is simán fog menni. 

Csillog-villog az új váltógomb, de hoppá, a váltószoknya is ütött-kopott. Ez könnyen előfordulhat, ugyanis nagyjából egy helyen vannak, ezáltal a terhelés mértéke is hasonló. Érdemes egy füst alatt lerendezned, a Peppi ebben is a segítségedre lehet. 

Miért javasolt a váltógomb cseréje? 

Már említésre került a fő indok, de nem lehet elégszer hangsúlyozni. Ha kopott, akkor teljesen tönkreteszi az összhatást, amennyiben viszont újszerű állapotban van, hibátlan megjelenést kölcsönöz a belső térnek. Adja magát, egyenesen kötelező kihasználni ezt a lehetőséget, hiszen így tudsz hátrányból előnyt kovácsolni, valóban minimális anyagi ráfordítással.

A gépkocsit vásárolni szándékozóknak van egy meglehetősen furcsa szokása. Alacsonyabb rászánt összegnél is tökéletes kinézetet szeretnének látni. Igen, még az idősebb autóknál is. Sokan, ha nem ezt tapasztalják, már állnak is tovább. Itt az alkalom, hogy megadd nekik az impozáns eleganciát, és talán még egy kicsit többet is elkérhetsz így a járműért.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek