3 hónapnál régebbi cikk

Telefonon keresztül is igényelhető többek között a családi pótlékhoz szükséges hatósági bizonyítvány
Telefonon keresztül is igényelhető többek között a családi pótlékhoz szükséges hatósági bizonyítvány

Az országos Call Centeren keresztül a családtámogatási ellátások és a fogyatékossági támogatási ellátáshoz szükséges hatósági bizonyítványok is kérhetők.

Egy közelmúltban megjelent kormányrendeletnek köszönhetően gyorsabban igényelhető hatósági bizonyítvány. A Magyar Államkincstár országos telefonos ügyfélszolgálatot működtet, amely Magyarországról a 1811-es hívószámon, külföldről a +36-1-327-3308-as telefonszámról érhető el.

2024. január elsejétől ezen a számon, a Call Centertől kérhető a családtámogatási ellátások (anyasági támogatás, családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás) és fogyatékossági támogatás folyósításáról hatósági bizonyítvány, amennyiben a betelefonáló ügyfél igazolja személyazonosságát.

A telefonos ügyfélszolgálat hétfőtől csütörtökig 7.30-17.00 óráig, pénteken 8.00-14.00 óráig hívható - akár nemzetközi családtámogatási ügyekkel, illetve nagycsaládos földgáz-árkedvezmény ügyekkel kapcsolatban is.

Természetesen elektronikus levélben is igényelhető a hatósági bizonyítvány, ebben az esetben a csaladtamogatas.eugyfel@allamkincstar.gov.hu címre kell elküldeni a kérelmet.

Borítókép: pexels.com
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek