3 hónapnál régebbi cikk

Véletlen baleset? Csak nekünk nyilatkozott a halálba vonszolt kutya gazdája
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Novák Rita
Véletlen baleset? Csak nekünk nyilatkozott a halálba vonszolt kutya gazdája
·Hírekrendőrség·Utolsó frissítés: undefined

Csak nekünk nyilatkozott az a 24 éves fiatalember, aki kizárta kutyáját a kocsiból és autójával kilométereken át pórázostól vonszolta magával. Az állat elpusztult. A férfi ellen szinte országos hajtóvadászatot indítottak. Bognár József állítja, baleset történt.

Bognár József a Fehérvár Televíziónak elmondta, egy percig sem vitatja, felelős a kutyája haláláért. A gazda azt mondja, figyelmetlen volt, ezért pusztul el Guba, a négy éves keverék kutya, aki másfél évvel ezelőtt került hozzá. A férfi azt állítja, január másodikán hajnalban a Sarló utcából dolgozni indult Szabadbattyánba, erre az útra minden nap vele tart Guba is, akire a munkaidő végéig József nagymamája vigyáz.

Bognár József kérdésre elmondta, semmi különöset nem tapasztalt az út során.

A férfi hozzátette, Szabadbattyánban vette észre, hogy valami nincs rendben. A lámpás kereszteződésnél furcsa zajra lett figyelmes, akkor szakadt ugyanis ketté a póráz, melyet az út mellett később meg is talált a nyakörvvel együtt.

A 24 éves fiatalember ezután visszafordult, a Sarló utcában leparkolt és a környéken keresni kezdte kutyáját, addig amíg az öccse telefonon értesítette, hogy a kutya tetemét a Balatoni úti benzinkút mellett megtalálták. Amikor a Huba gazdája odaért már a rendőrök és az ASKA állatotthon munkatársai is a helyszínen voltak. Molnár Tamásné a menhely vezetője nem érti, hogy történhetett meg a tragédia, és a sofőr útközben miért nem vett észre semmit.

A kutyát Bognár József a nagymamája kertjében eltemette.

A közösségi oldalakon népharag zúdult a gazdára, megszámlálhatatlan hozzászólásban és privát üzenetben ítélik el a kutya tulajdonosát. A legtöbben a férfi halálát kívánják, de a Sarló utcában és a család házánál többen megfenyegették őt, az interneten felmerült az is, hogy kábítószert fogyasztott, de ezt tagadja a gazda.

Bognár József hozzátette, felelős Guba haláláért, elismerte, hogy nagyot hibázott, de mint fogalmazott, szándékosan sosem ártott volna a kutyának, szerinte baleset történt.

A rendőrség közleményt juttatott el a Fehérvár Televízió szerkesztőségéhez, melyben az áll, a székesfehérvári kapitányság állatkínzás miatt indított eljárást. Az eddigi adatok szerint a 24 éves gyanúsított a Balatoni úton úgy közlekedett gépjárművével, hogy a személyautó bal hátsó ajtajánál - pórázánál fogva - kizárta kistestű kutyáját.

A Fehérvár Televízió összeállítása:

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók