3 hónapnál régebbi cikk

Csökkent a tűzesetek száma Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
FTV
Csökkent a tűzesetek száma Fejérben

Valamelyest csökkent a vármegyében a tűzesetek száma 2023-ban. Összesen 268 lakástűz keletkezett, 44-gyel kevesebb, mint 2022-ben. Szén-monoxid-mérgezésben egy ember halt meg Fejérben.

2023 októberében egy hónapon belül két ember vesztette életét lakástűzben Fejér vármegyében. A lakástüzek eloltásához 588 tűzoltóautót riasztottak, a tűzoltóknak összesen 192 órára volt szükségük az oltáshoz. A leghosszabb beavatkozás 18 órán át tartott: április 6-án egy nádfedelű családi ház borult lángba Kápolnásnyéken. 40 tűzoltó 9 járművel akadályozta meg, hogy a lángok a szomszédos istállóra és garázsra átterjedjenek.

„Sajnos ez az év is már tragédiával indult. Rácalmáson kigyulladt egy faház hétfőn hajnalban, egy ember életét vesztette az égő épületben. A lakástüzekre vonatkozóan azonban csökkent a sérülések száma. Míg 2022-ben 28-an, tavaly 17-en sérültek meg, illetve szorultak különböző ellátásra lakástüzek miatt” - mondta az fmc.hu-nak Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

2023-ban Fejérben 10 lakástűz után indult vizsgálat. A vármegyében a leggyakrabban nyílt láng használata, a fűtési rendszer hibája, elektromos probléma, főzés, dohányzás vezetett tűzhöz. Négy esetben merült fel a szándékos gyújtogatás gyanúja. Míg 2022-ben nem történt halálos kimenetelű szén-monoxid mérgezés, addig tavaly ez a statisztika romlott: történt egy tragikus eset, melyben egy ember életét vesztette.

Szabó-Biszticz Anett hozzátette: A 268 tűzzel érintett Fejér vármegyei ingatlan közül csak egyben volt füstérzékelő, holott ezek a készülékek már a tűz kezdeti fázisában megbízhatóan jeleznek, amikor még van idő cselekedni, az éppen meggyulladt tüzet eloltani, vagy kimenekülni és a tűzoltókat hívni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek