3 hónapnál régebbi cikk

Ingyenes előadás lesz a Vörösmarty Színházban a magyar kultúra napján
Ingyenes előadás lesz a Vörösmarty Színházban a magyar kultúra napján

A verses est alatt kiderül, hogy a szerelem érzése is változott-e az évszázadok alatt vagy csak a nyelv ragadja meg másképp az érzéseket.

Évszázadok, szerelmek címmel ingyenes előadásra hív mindenkit a Vörösmarty Színház január 22-én. A magyar kultúra napján 18 órától a régi verseket kortársakkal állítják párba, hogy a közönség maga dönthesse el: vajon a szerelem érzése is változott-e az évszázadok alatt vagy csak a nyelv ragadja meg másképp a kimondhatatlant, olvasható a székesfehérvári színház honlapján.

A rendhagyó est során kiderül, hogy párhuzam vonható-e Janus Pannonius és Nádasdy Ádám, Csokonai Vitéz Mihály és Nemes Nagy Ágnes, Balassi Bálint és Rakovszky Zsuzsa, Szendrey Júlia és Závada Péter szövegei között.

Azt írják, hogy a műsorban a vágy kialakulásától haladnak a boldog egymásra találáson át a szakítás fájdalmáig, illetve az együtt leélt életig. Mindenki számára lesznek ismerős élethelyzetek, és a versekben talán új kedvenceket is találhatnak a nézők.

A műsorban közreműködik a Vörösmarty Színház társulata, az előadás dramaturgja Selmeczi Bea, rendezője Horváth Csaba. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Borítókép: Wikipedia
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek