2 hónapnál régebbi cikk

Magyar ápolók napja a kórházban - díjazták az ápolókat
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Magyar ápolók napja a kórházban - díjazták az ápolókat

Kossuth Zsuzsannára, hazánk első főápolójára emlékeztek a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban hétfő délelőtt. A koszorúzás után ünnepség keretében adták át többek közt az év ápolója, az év asszisztense és az év fiatal ápolója elismerő okleveleket.

Koszorúzással egybekötött ünnepséggel emlékeztek hétfő délelőtt Kossuth Zsuzsannára, Magyarország első főápolójára a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktatókórházban. A megemlékezésen többek közt részt vettek a kórház vezetői, valamint a város és az önkormányzat képviselői. A Magyar Országgyűlés 2014-ben nyilvánította február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna születésnapját a magyar ápolók napjává. Nyakas Eszter, a kórház ápolási igazgatója beszédében Kossuth Zsuzsanna élettörténetét idézte fel, kiemelve, hogy manapság is megvannak a jelenkor Kossuth Zsuzsái.

"Ezt az ünnepséget a Szent György Kórházban hagyományosan rendezzük meg, kezdve a Kossuth Zsuzsanna szobor koszorúzásával és ezt követően pedig egy közös ünnepséggel. Ezen ünnepség alatt az év ápolóját, az év asszisztensét, választottuk meg és köszöntjük őket, illetve az év tiszteletbeli ápolóját, aki a kórháznak egy olyan munkatársa, aki nagyon sokat tett az ápolói társadalomért” – mondta Nyakas Eszter, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház ápolási igazgatója.

Kovács Attila, a kórház megbízott főigazgatója szintén nagyon fontosnak tartja, hogy a kórház minden évben méltóképpen megemlékezzen az ápolószemélyzet áldozatos munkájáról.

„Ez az a nap, amikor hivatalosan is megemlékezünk arról az áldozatos munkáról, amit az ápolóknak, nővéreknek köszönhetünk, akik a vállukon viszik a magyar egészségügyet, hiszen hiába bármilyen műszer, bármilyen szofisztikált szaktudás, hogyha az emberség nem áll mögötte és ezt tapasztaljuk a visszajelzésekből is. Az az odaadó odafordulás a betegekhez, amit elsősorban az ápolók tudnak nyújtani, anélkül az egész eredménytelen lehet” – fogalmazott Kovács Attila, a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház megbízott főigazgatója.

Az idei évben az év ápolója kitüntetést Maksi Anita, az I. Belgyógyászat osztályvezető főnővérhelyettese kapta, az év asszisztensének Kövérné Szorg Máriát, a Radiológiai Osztály vezető asszisztensét választották, A Magyar Egészségügyi Kamara Fejér Vármegyei Területi Szervezete elismerő oklevelet adott át pályakezdő, betegágy mellett dolgozó ápolók részére. Elismerésben részesült Jankovics Eszter, a Szeptikus részleg OKJ-s ápolója és Menik Viktória az Általános Sebészet diplomás ápolója. Tiszteletbeli ápolóvá Montskó Valériát, a szeptikus részleg részlegvezető főorvosát választották.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek