2 hónapnál régebbi cikk

Megvan az idei Fehérvári Versünnep 12 döntőse
·KultVersünnep·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Megvan az idei Fehérvári Versünnep 12 döntőse
·KultVersünnep·Utolsó frissítés: undefined

Negyven fiatal lépett színpadra a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. A XIV. Fehérvári Versünnep szombaton megtartott elődöntője során nagyon sok, szép teljesítmény tanúi lehettek a résztvevők, a program végére pedig kialakult az áprilisi döntő 12 résztvevőjének névsora is. 

Borbély Bálint István, Borbély Levente Miklós, Bódizs Boróka Ajsa, Magony Péter, Schneider-Zaj Ákos, Somos Gergő, Szabó Ábel, Szabó Gergő, Szücs Boglárka, Tóth Marietta Júlia, Tóth Zsombor Ákos és Vagyon Réka. Ők az a tizenkét ifjú, tehetséges versmondó, akiket a Kubik Anna, Kossuth-díjas és Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész által vezetett zsűri a XIV. Fehérvári Versünnep döntőjébe juttatott szombaton.

A zsűri tagjai voltak még Závodszky Noémi színművész, a Vörösmarty Színház tagja, Bobory Zoltán költő, író, a Vörösmarty Társaság elnöke, a Fehérvár Médiacentrum képviseletében pedig Látrányi Viktória.

Összesen 42 diák nevezett a tehetségkutató versenyre, végül ketten sajnos betegség miatt nem léphettek színpadra a Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban. Az elődöntőre várakozó fiatalokat reggel Cser-Palkovics András köszöntötte.

„Nagyon jó látni a sok fiatalt, és köszönöm, hogy ilyen nagyon sokan elfogadtátok a meghívásunkat” – mondta, majd mindenkit arra kért, hogy ne izguljon. Székesfehérvár polgármestere kiemelte, ez a kezdeményezés azért született, hogy mindenki megmutathassa magát, és ezzel is segítsék a fiatal tehetségeket. Kérte, éljenek a lehetőséggel, és maradjanak egy közösség továbbra is, szeretve a verseket, az irodalmat.

A nap során nagyon sok, különböző témájú, hol vidám, hol borús lelkiállapotban született költeményt szólaltattak meg az ifjú versmondók. Több Radnóti-, Ady- vagy Arany János tollából született alkotás mellett volt, aki Villon-tól választott, valamint kortársak tollából született versek is elhangzottak.

A tizenkét döntős fiatal számára most folytatódik a felkészülés. Ezeket a heteket a szervező Fehérvár Médiacentrum felületein mindenki nyomon követheti. A versmondókat a Vörösmarty Színház művészei is segítik majd mentorokként.

A Fehérvár Televízió rögzítette a szombati elődöntőt, így bárki megnézheti majd az ifjú versmondókat. Az április döntőre pedig személyesen is szeretettel várják majd az érdeklődőket, szurkoló családtagokat, barátokat a Városháza Dísztermébe.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek