1 hónapnál régebbi cikk

Vércukor-, vérnyomásmérés és méhnyakrákszűrés – szűrőnapot tartottak a Család és Nővédelmi Központban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Preszter Elemér
Vércukor-, vérnyomásmérés és méhnyakrákszűrés – szűrőnapot tartottak a Család és Nővédelmi Központban

Vércukor-, koleszterin- és csontsűrűségmérésre valamint méhnyakrákszűrésre várták a hölgyeket a Család és Nővédelmi Központba. Az intézmény az Egészségfejlesztési Irodával közösen szervezte meg nyílt nőgyógyászati szűrőnapját.

A különféle betegségek megelőzése céljából szerveztek szűrőnapot a Család és Nővédelmi Központban. Az eseményre azokat a 20 és 65 év közötti hölgyeket várták, akiknek fontos az egészségük. Keresztury Lászlóné elmondta, a hét mindennapján szeretettel várják a pácienseket.

A vizsgálatokat többek között Gyuranecz Miklós végezte, aki azt tanácsolja mindenkinek, hogy évente legalább egyszer keresse fel nőgyógyászát, hiszen az időben észrevett esetleges megbetegedés még gyógyítható: "Azért fontos, hogy a betegséget akkor találjuk meg, amikor még nem okoz  panaszokat, sőt még ki sem fejlődött, mert akkor még meg tudjuk gyógyítani a betegeket, ez gyakorlatilag nőgyógyászati, méhnyakrákszűrés esetén a P hármas citológiát jelenti. Nem kell megijedni a hölgyeknek ha pozitív eredményt kapnak, hiszen lehet segíteni."

 A szombati napon nem csak méhnyakrákszűrésre volt lehetőség, vércukor, koleszterin és vérnyomásmérést is végeztek az orvosok.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek