1 hónapnál régebbi cikk

Megtartották a szeptember óta zajló természettudományi verseny döntőjét a Vasváriban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Madarász Dominik
Megtartották a szeptember óta zajló természettudományi verseny döntőjét a Vasváriban

A Csopaki Református Iskola, a Balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola és a Székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola csapatai egy gyorsasági, egy ügyességi és két kvíz feladatban mérhették össze a tudásukat.

Biológiai ismeretek gyorsasági próbájával kezdődött a Kalandozás a Természettudomány Birodalmában vetélkedő döntője a Vasvári Pál Általános Iskolában. A szeptember óta tartó versenysorozatnak három szakasza volt: internetes, kísérletező és a szerdai döntő szakasz.

A döntő napján több próbán vettek részt a fiatalok: egy gyorsasági, egy ügyességi és két kvíz feladatban mérhették össze a tudásukat a Csopaki Református Iskola, a Balatonalmádi Györgyi Dénes Általános Iskola és a Székesfehérvári Zentai Úti Általános Iskola képviselői. Laczkó Gábor igazgató elmondta, a komoly szakmai színvonalat képviselő, megyei tanulmányi verseny 10 éves hagyományra tekint vissza.

A próbákon résztvevő, hetedikesekből álló csapatok úgy dolgoztak össze, mintha egy családot alkotnának. A családias szemlélet szimbolizálja az összetartozást, ahol a gyermek szerepet játszó csapattagért mindent meg kell tenni a többieknek.

A Kalandozás a Természettudomány Birodalmában verseny zsűrijének elnöke Galambos Zsuzsanna, a Székesfehérvári Pedagógiai Oktatási Központ főosztályvezetője volt, a győztesek pedig többek között ajándékutalványokat és emlékplaketteket is kaptak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek