1 hónapnál régebbi cikk

Több száz milliós támogatást kapnak a települések Fejérben
Fehérvár Médiacentrum fotója
Megyeri Zoltán
Több száz milliós támogatást kapnak a települések Fejérben

Összesen másfél milliárd forintos támogatásban részesül négy település Fejér vármegyében. Többek között erről is döntöttek ma a tagok a Fejér Vármegyei Közgyűlés ülésén. 

A Fejér Vármegyei Közgyűlést költségvetési tárgyú döntések miatt hívták össze. Az egyik legfontosabb, hogy a különleges gazdasági övezet kapcsán befolyt bevételekből mintegy másfél milliárd forintot kap négy település fejlesztésre és működésre.

"Az egyházi fejlesztésektől kezdve, templom előterének rendbetétele, parkolók kialakításától kezdve, útépítés, felszíni csapadékvíz-elvezetés, sportpályaépítés, közintézményi fejlesztés. Gyakorlatilag amire a települések olyan igényt nyújtottak be, amely kapcsán mi is úgy ítéltük meg, hogy ténylegesen a helyi ott élők helyi igényeknek megfelelő fejlesztései, ezeket tudtuk támogatni."

Molnár Krisztián hozzátette, Kulcs 100 millió forint támogatásban részesül. A legnagyobb összeget Rácalmás kapta, 920 millió forintot, hiszen oszlopos tagja annak az ipara termelésnek, ami a különleges gazdasági övezetet adja.

"A másik ipari tengely, központi település Iváncsa. Ott még a nagy fejlesztés, az SK Innovation fejlesztése még csak most van beindulóban, de már valamelyest folyik ipari termelés, ők nagyságrendileg egy 250 milliós forrást kaptak. A következő Adony, ők kerek 200 milliós támogatásban részesültek. Nem titkolt célunk, hogy ez a pénz teljes egészében beépítésre kerül az ottani költségvetésbe."

Az elnök hozzátette, Adonyban a Sarlós Boldogasszony életveszélyessé vált templom felújítására fordítják majd az összeget. A közgyűlésen támogatásról is döntöttek a tagok. A Krajcáros Alapítvány számára 200 ezer forintot biztosítottak ahhoz a munkához, amelyet a nemzeti emlékeink megőrzése érdekében végez.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek