Tizenöt éve állnak Székesfehérvár szolgálatában
Fehérvár Médiacentrum fotója
Maráczi Lilla
Tizenöt éve állnak Székesfehérvár szolgálatában

Tele értékkel- Székesfehérvár szolgálatában címmel rendeztek konferenciát a Városházán. Három idén 15 éves városi cég, a Székesfehérvári Turisztikai Kft., a Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. és a Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. működését ismerhették meg a találkozó résztvevői.

Tavaly rendezték meg először a "Tele értékekkel - Székesfehérvár szolgálatában" című közszolgálati konferenciát, hogy bemutassák, milyen önkormányzati cégek működnek a városban, milyen munkát végeznek a városüzemeltetés, városfejlesztés vonatkozásában. Akkor a Depónia, a Fejérvíz és a Széphő mutatkozott be. Most a Városgondnokság, a Városfejlesztési Kft. és a Turisztikai Kft. működését ismerhették meg a konferencia résztvevői. 

"Ez a konferencia arra is lehetőség, hogy miközben bemutatjuk a mai működő cégeink tevékenységét, közben megismerjük ezeken a területeken a városfejlesztés, városüzemeltetés történetét, illetve lehetőség nyílik, hogy Polgármesteri Elismerő Éremmel kitüntethessük az érintett vállalatok dolgozóit, akiket a cégvezetők úgy gondoltak, hogy jó példaként állíthatnának, és a munkájukat szeretnék megköszönni"-  mondta el Cser-Palkovics András Székesfehérvár polgármestere. 

A Városgondnokság 1990-ben 84 fővel, négy járművel kezdte meg működését. Aztán mint intézmény alakult át 15 évvel ezelőtt gazdasági társasággá. Ma már több mint 160 járművel és több mint 550 kollégával működik a cég.

"Megvan a rutin már a kollégáknál, a vezető kollégáknál is. Mi hiszünk abban, hogy sokkal könnyebb a munkatársakat, az eszközöket kiválasztani, mint alvállalkozókat. Ezért váltottunk erre a struktúrára, ezért tartjuk fontosnak, hogy saját gépparkkal, illetve saját állománnyal lássuk el a városüzemeltetés döntő részét"- hangsúlyozta Bozai István, a Székesfehérvár Városgondnokság Kft. ügyvezetője. 

A Székesfehérvári Városfejlesztési Kft. feladatai közé tartozik már 15 éve az épített környezet fejlesztése, és az üzemeltetés. A jövőre nézve pedig már megvannak tervek.

"A fejlesztési célokat, a fő irányokat az önkormányzat, a helyi lakosok megfogalmazzák, és ezeket a fejlesztési a célokat kell szolgálni. Vannak olyan közkeletű gondolatok, ideák, amiket Székesfehérvár fejlesztésébe is át kell ültetni. Itt most az okos város, meg a megújuló zöld város, mint hívószavak vannak. Ezeket kell majd megtöltenünk tartalommal Székesfehérváron. Szerintem a jövőnek ezek a nagy kihívásai és ebben szeretnénk közreműködni"- mondta el Guti Péter, a Székesfehérvári Városfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője

A Székesfehérvári Turisztikai Kft.-nek a tizenöt év alatt négy szervezeti egysége lett, egyik a Tourinform Iroda. A cég feladata az információ szolgáltatás, a város értékeinek ápolása, bemutatása.

"2023-ban kiemelkedő vendégéjszaka-számot mértünk a városban. Valamennyi turisztikai mutató és a látogatottsági adatok is növekedtek. Tulajdonképpen 2021 óta, a covid-évek óta megmutatkozik az a fejlődés, ami talán visszatükrözi a korábbi évek dinamikus növekedését"- mondta el Szegő Krisztina, a Székesfehérvári Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A találkozó alatt a Városgondnokság számos járművét is láthatták a járókelők. Ezekkel a gépekkel dolgoznak a vállalat munkatársai. A konferencián nyílt meg a három városi céget bemutató tárlat, amely április 26-áig tekinthető meg a Városháza folyosóján. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek