Szélesebb és biztonságosabb lett egy fehérvári útkereszteződés
·KözlekedésÖreghegy·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Marácsi Lilla
Szélesebb és biztonságosabb lett egy fehérvári útkereszteződés
·KözlekedésÖreghegy·Utolsó frissítés: undefined

Kiszélesítették a Verbói utca - Kassai utca csatlakozását. A beruházás mintegy 19 millió forintos önkormányzati támogatásból valósult meg.

Régóta várt beruházás valósult meg Öreghegyen. Hétfőn reggel megtörtént a kiszélesített Verbói utca – Kassai utca csatlakozásának műszaki átadása. A beruházás a lakók régi igénye volt már. Lángi Judit, a Városgondnokság útfenntartás divízióvezetője az fmc.hu-nak elmondta: 2021-ben felújították a Verbói utcát, akkor a teljes szakasz aszfaltburkolatcseréje és szegélyépítése együtt megtörtént, azonban a kivitelezés közben kiderült, hogy a csomópont kiszélesítésére lesz szükség.

A beruházás kapcsán a városrész önkormányzati képviselője azt mondta: az út felújításakor már világos volt, hogy itt nem biztonságos a be- és kikanyarodás, gyalogosan, babakocsival, kerekesszékkel rendkívül nehéz volt kijutni az utcából, szerették volna biztonságosabbá tenni a közlekedést a csomópontban.

„A felújítás 19 millió forintba került, de úgy érzem, hogy a lakók biztonsága mindent megér. Ennek szellemében folytatjuk a munkát. A közelmúltban felújítottuk a Zsolnai úti nagy járdaszakaszt, ami már nagyon balesetveszélyes volt, és egy új buszmegálló került a Túrózsáki útra” - emelte ki Östör Annamária, aki hozzátette: a jövőben is folytatódnak az út-és járdafelújítások Öreghegyen.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek