Több mint 4 kilométeres torlódás van az M7-esen Velencénél
Fehérvár Médiacentrum fotója
Google Maps
Több mint 4 kilométeres torlódás van az M7-esen Velencénél

Az Útinform tájékoztatása szerint karbantartási munkát végeznek.

Az M7-es autópálya Letenye felé vezető oldalán, a Velencei-tó térségében karbantartási munkát végeznek. Az 51-es km-nél csak a belső sáv járható, a torlódás meghaladta a 4 km-t - írja az Útinform szerdán délelőtt.

Az autópályán nemcsak ezt a szakaszt érinti forgalomkorlátozás, több helyen is figyelni kell munkavégzés miatti korlátozásra. A tájékoztatás szerint az M7-es autópályán a következő térségek érintettek:

  • fix terelést építettek ki aszfaltozás miatt a Letenye felé vezető oldalán, Szabadbattyán és Polgárdi között. A 71-es és 73-as km között a külső és leállósávot elkerítették a forgalom elől.
  • Siófoknál aszfaltoznak, ezért a Budapest felé tartó oldalt a 100-as és a 90-es km között lezárták. A forgalom az ellenkező oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A munka miatt a főváros felé vezető oldalon a 95-ös jelű Sóstói pihenő, valamint a 98-as jelű Siófok-kelet csomópont sem használható.
  • A Kőröshegyi völgyhídon is burkolatfelújítási munkák folynak, a Budapest felé vezető oldalon aszfaltoznak. A 117-es és a 126-os km között a főváros felé vezető sávokat lezárták, a forgalmat a Letenye felé vezető oldalra terelik át, ahol irányonként egy-egy sáv járható. A munkavégzés miatt Budapest felé a 121-es km-nél lévő Balatonföldvár/Bálványos csomópontot is lezárták.
  • Fonyód és Balatonboglár között a Budapest felé vezető oldalon is felújítást végeznek. A 152-es és a 143-as km között a Budapest felé tartó oldalt lezárták, a járművek a Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon haladhatnak. A lezárt szakaszon a 150-es km-nél a Lengyeltóti/Fonyód csomópontot, illetve a 145-ös km-nél az Ordacsehi/Balatonboglár-dél csomópontot nem használhatják a főváros felé közlekedők.
  • A 170-es km-nél lévő Marcali/Balatonkeresztúr/Balatonszentgyörgy csomópontnál is felújítják a burkolatot. A 174-es és a 168-as km között a Budapest felé vezető oldalt lezárták. A forgalom az ellenkező, Letenye felé vezető oldalon, irányonként egy-egy sávon halad. A csomópontot a főváros irányában szintén lezárták.
  • A 197-es és 183-as km között ugyancsak a Budapest felé vezető oldalt zárták le. A forgalom az ellenkező, Letenye felé vezető oldalon, egy-egy sávon halad. Budapest felé a Zalakomár csomópont le- és felhajtóága, valamint a Zalakomári pihenő is zárva van.
  • A Budapest felé vezető oldalt a 230-as és a 220-as km között lezárták, a forgalmat átterelték a Letenye felé vezető oldalra. A főváros irányába a 224-es km-nél a Becsehely csomópont le- és felhajtó ágát is lezárták.
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek