Clear sky3 °C
2020. január 24. péntek Timót
Menü

Átalakul a székesfehérvári szülészet, Családbarát Szülészeti Pályázaton közel 200 millió forintot nyertek

Eszközparkfejlesztés, pozitív szülésélmény, még modernebb környezet - megkezdődtek a munkálatok a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban, ahol mintegy 200 millió forintból fejlesztik tovább a szülészeti osztályt, hogy igazi családbarát környezet várja majd a kismamákat, szülőket.

A Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban eddig is törekedtek arra, hogy segítsék a gyengéd szülést, modern, családias környezet fogadja a kismamákat, de a helyszín tovább épül-szépül. Az átalakítások november 25-én kezdődtek el, a kórház szülészet-nőgyógyászati osztálya ugyanis Családbarát Szülészeti Pályázatot nyert nemrég, és most a korábban is családközpontú elveket valló osztályon a fejlesztésekkel az alternatív szülészeti lehetőségeket bővíti az intézmény.

"A közel 200 millió forintból kialakítunk egy ötödik szülőszobát, amit családi szülőszobának szánunk, itt megvalósítjuk a vízben szülés, a vajúdás feltételeit is. Sokkal elegánsabb, komfortosabb, az otthoni körülményeket akarunk megteremteni, a gyermekosztályon pedig minél kisebb szobákat szeretnénk létrehozni. Jelenleg is vannak kétágyas kórtermeink, de vannak 4-5 ágyasok is, ezeket a négy-öt ágyas kórtermeket kettéválasztjuk, mindegyikbe egy vagy két ágy kerül, és kevés többágyas szobánk lesz." - mondta el dr. Hagymásy László, a szülészet-nőgyógyászati osztály osztályvezető főorvosa.

A szobákban minden az otthon kényelmét idézi majd, és a látványterveken jól látszik, a helyszínt szállodaszintűre szeretnék kialakítani. Az egyágyas szobákban különleges feltételek is teljesülnek, itt igény szerint az édesapák bent is maradhatnak majd. A főorvos kiemelte, az építkezés ideje alatt is folyamatos a várandósok, a betegek ellátása az osztályon.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • ÉletMentő - könnyítsük meg a mentők munkáját
  ÉletMentő - könnyítsük meg a mentők munkáját
 • Baleset Baracskánál - árokba hajtott egy gépkocsi a 7-es főúton
  Baleset Baracskánál - árokba hajtott egy gépkocsi a 7-es főúton
 • Ausztrál nyílt teniszbajnokság - nyolcaddöntőbe jutott Fucsovics Márton
  Ausztrál nyílt teniszbajnokság - nyolcaddöntőbe jutott Fucsovics Márton
 • Olcsóbb mától a gázolaj
  Olcsóbb mától a gázolaj
 • Buda-Cash - enyhítették a büntetést
  Buda-Cash - enyhítették a büntetést
 • Látogatási tilalom - ma lépett életbe a megyei kórházakban
  Látogatási tilalom - ma lépett életbe a megyei kórházakban
 • Klímaváltozás, atomháború - közelebb került az éjfélhez a végítélet órája
  Klímaváltozás, atomháború - közelebb került az éjfélhez a végítélet órája
 • Koronavírus – 830 fertőzött, 25 halott Kínában
  Koronavírus – 830 fertőzött, 25 halott Kínában

Eseménynaptár