2 évnél régebbi cikk

Ezek a kötelezőbiztosítás-kalkulátorok előnyei
·Hírekbiztosítás·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
pixabay.com/sova_men
Ezek a kötelezőbiztosítás-kalkulátorok előnyei
·Hírekbiztosítás·Utolsó frissítés: undefined

A kötelezőbiztosítás-kalkulátor tökéletes megoldás, ha össze szeretnénk hasonlítani az árakat, amikből aztán könnyedén kiválaszthatjuk a számunkra legkedvezőbbet. 

Kötelező biztosításra van szükségünk, de fogalmunk sincs, hogy milyen összeggel számolhatunk? Szerencsére manapság már számos lehetőség van, hogy előre megtudjuk, mennyit is kell majd fizetni az egyes időszakokban. A kötelezőbiztosítás-kalkulátor tökéletes megoldás, ha össze szeretnénk hasonlítani az árakat, amikből aztán könnyedén kiválaszthatjuk a legkedvezőbbet.

De vajon milyen előnyei vannak ennek, és mit tudhatunk meg belőle? 

A kötelező biztosításról röviden

A biztosítások legfőbb szerepe, hogy megvédjen bennünket az esetleges nagyobb kiadásoktól. Fontosak nemcsak a gazdaság területén, hanem az egyéni életben egyaránt. A legtöbb esetben, ha probléma adódik, akkor a kárt ki kell fizetnünk, kivéve, ha az adott esetre aláírtuk a szükséges dokumentációt. A biztosítások tehát sok esetben kímélhetnek meg bennünket attól, hogy teljesen csődbe menjünk.

Az autóbalesetek esetében a legtöbb félnek nincsen arra lehetősége, hogy a sérült járművet meg tudja javíttatni, hiszen a társadalom nagy része annak is örül, ha a napi benzint ki tudja fizetni. Ebben az esetben jöhet jól a kötelező biztosítás, ahol a károkozó helyett a biztosító fizeti a költségeket. Itt önrészre sem lesz szükség, hiszen a cég teljes mértékű fedezetet vállal a gépkocsira. Természetesen a biztosítónak is az az érdeke, hogy minél kevesebb baleset következzen be, de ez nem minden esetben megvalósítható. Ahhoz azonban, hogy a lehető legkedvezőbb ajánlatot tudjuk megkötni, érdemes igénybe venni a kötelezőbiztosítás-kalkulátor nyújtotta előnyöket.

Mire szolgál a kötelező biztosítás díjszámoló kalkulátor?

A Biztoshely számolója egy olyan rendszer, ahol 11 biztosító ajánlatát tudjuk összehasonlítani, amit aztán sorba rendezést követően rendesen át is tudunk vizsgálni. Szinte semmit sem kell tenni, egyszerűen válaszoljuk meg a feltett kérdéseket, és már láthatjuk is a legkedvezőbb árakat. A kalkulátort otthonról, a fotelból is használhatjuk, amivel nemcsak pénzt, hanem időt takaríthatunk meg.

A magyar törvények szabályozzák a felelősségbiztosítási módozatot, ezáltal minden erre kötelezett járműnek rendelkeznie kell vele. Az árak azonban nagy mértékben térhetnek el egymástól, így nem csoda, ha fogalmunk sincs, hogy merre induljunk el. Fontos azonban tudni, hogy ez a biztosítási módozat akkor fizet, ha a balesettel másnak okoztunk kárt.

Nem véletlen, hogy egyre többen használnak kötelezőbiztosítás-díjszámolót. Ezek a szerkezetek számos előnnyel bírnak, aminek köszönhetően gyorsan kiszámolható, hogy mire is számíthatunk. A Biztoshelynek köszönhetően kényelmesen és gyorsan végezhetjük el ügyeinket, hiszen 11 biztosító ajánlatát egy helyen találhatjuk meg. Amennyiben sikerült kiválasztani a megfelelőt, azonnal meg is tudjuk kötni, így nem lesz szükség arra, hogy ellátogassunk egy közeli irodába.

Nem árt tudni azt sem, hogy a kalkulátor használata teljesen ingyenes, így nem kell plusz pénzt fizetni azért, hogy megtaláljuk a lehető legkedvezőbb ajánlatot. Ha pedig kárrendezésre van szükség, a weboldalon ebben is segítséget nyújtanak.

Mely járművek kötelezettek a biztosításra?

Amennyiben az alábbiak közül egy vagy több járművel rendelkezünk, mindenképpen szükségünk lesz kötelező biztosításra:

  • Személygépkocsi
  • Tehergépjármű
  • Vontató
  • Pótkocsi
  • Lakókocsi
  • Utánfutó
  • Segédmotor kerékpár
  • Mezőgazdasági vontató
  • Munkagép

Ezekre az eszközökre minden esetben meg kell kötni a dokumentációt.

Mire nem terjed ki a biztosítás?

Vannak azonban esetek, amikre nem fizet a biztosító. Ilyen esetben saját zsebből van szükség a kár rendezésére. Ide tartoznak az alábbiak:

  • A károkozó járműben tartott tárgyakban keletkezett károk.
  • Terror- vagy háborús esemény következtében elszenvedett károk.
  • Gépjárműverseny során történt balesetekből eredendő hibák és problémák.

Természetesen a felsorolt események mellett, további esetek is előfordulhatnak, ahol a biztosító valamilyen oknál fogva nem fizet. Ezeknek mindenképpen érdemes utána nézni, mielőtt megkötnénk a szerződést. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek