7 hónapnál régebbi cikk

Október, a látás hónapja: idén is az a cél, hogy az éleslátás mindenkié lehessen
Fehérvár Médiacentrum fotója
www.csertaoptika.hu
Október, a látás hónapja: idén is az a cél, hogy az éleslátás mindenkié lehessen

Díjmentes látásellenőrzés, szaktanácsadás és szemüveg ellenőrzéssel várnak mindenkit.

Az éleslátás biztonság, szabadság, öröm. Ez pedig minden korosztály számára és minden élethelyzetben elérhető - hirdeti az idei Október, a látás hónapja kampány szlogenje, ami immár 19 éve indult, és minden évben október 1. és 31. között zajlik, kiemelt figyelmet fordítva az egyik legfontosabb érzékre, a látásra.

Idén Peller Mariann műsorvezető is jó ügy mellé állt, és arra biztat mindenkit, hogy évente ellenőriztesse látását, keresse fel a szakértő optikákat.

A kampányhoz idén is csatlakozott a székesfehérvári Cserta Optika, ahol a magasan képzett kollégák kiválóan felszerelt üzletben, kiemelkedő technikai lehetőségekkel, a Székesfehérvár, Távírda u. 25. szám alatt várják az érdeklődőket ingyenes látásellenőrzésre. A csapat célja, hogy segíthessenek jobbá tenni a látást, és újra visszakaphassa mindenki a maximális éleslátás élményét.

Miért fontosabb az éleslátás, mint gondolnánk?

A magabiztosságunk és a biztonságunk is veszélybe kerülhet, ha rosszul látunk, vezetésnél például életbevágóan fontos, hogy tisztán érzékeljük a környezetünket. A legtöbb élethelyzet megköveteli a rendszeres, legalább évenkénti látásellenőrzést, és vannak az átlagnál jobban érintett korcsoportok is.

Ilyenek a gyermekek, akiknél rossz teljesítményt, állandó fejfájást, mozgáskoordinációs problémákat okozhat a látásromlás. A kicsiket érdemes az iskolakezdéskor megnézetni, de később sem feledkezhetünk meg róluk, hiszen a nagyobb iskolások már sok időt töltenek monitor előtt, ami a készülékekből áradó kék fény miatt is veszélyes.

Az irodai munka során szintén sokat nézzük a képernyőt, ez szemszárazsághoz, fejfájáshoz, alvászavarhoz, teljesítményromláshoz vezethet. 40 éves kor felett pedig a szemünk már magától öregszik, ezért ilyenkor szintén életbevágó, hogy rendszeresen járjunk szűrésre. Nemcsak a látásellenőrzésre koncentrálunk, hanem a már meglévő szemüvegek állapotára is.

"A meglévő szemüvegeket is egész hónapban térítésmentesen ellenőrizzük, szakembereink a viseléssel, tisztítással, lencse cserével kapcsolatban is szívesen adnak tanácsokat. A javaslatokat pedig érdemes megfogadni, mert a nem megfelelő szemüveg hordása könnyen fáradékonyságot, fejfájásos panaszokat, általános rossz közérzetet okozhat" - hangsúlyozza Cserta János optometrista, látszerész mester.

Októberben ingyenes látásvizsgálattal várnak mindenkit üzletükben, ahol számos akcióval segítenek annak, akinek szemüvegre van szüksége.

Cserta Optika Székesfehérvár, Távírda u. 25. Telefon:06-22/507-360
www.csertaoptika.hu
www.facebook.com/csertaoptika1

Cserta János, optometrista, látszerész mester

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek