Győzelemmel nyitotta meg az Alba Arénát a magyar válogatott
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Győzelemmel nyitotta meg az Alba Arénát a magyar válogatott

A magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte a norvég csapatot az Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken, napra pontosan 16 évvel a történelmi szapporói feljutás évfordulóján.

Az ünnepélyes megnyitón Cser-Palkovics András polgármester mindenkinek köszönetet mondott, akik az elmúlt években hozzájárultak az új aréna felépítéséhez és átadásához. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkár beszédében kiemelte id. Ocskay Gábor hitvallását, hogy milyen sokat tett a fehérvári jégkorong felvirágoztatásáért, és munkássága révén álom vált valóra, a csapat magyar bajnoki címeket szerzett, nemzetközi szereplések részese, és most, 16 évvel a szapporói hősök feljutása után ebben a gyönyörű létesítményben játszhat a válogatott.

A közel 6000 néző előtti összecsapást végül a magyar férfi jégkorong-válogatott nyerte, Terbócs és Papp találataival 2-1-re legyőzte a norvégok együttesét.

Szombaton 13.30 órától újra megnyitja kapuit Székesfehérvár multifunkcionális sport- és rendezvénycsarnoka, ekkortól működik a gyereksarok is a múzeumrészben, majd a kapunyitás 14.00 órakor lesz, a belső terekben is számos érdekes program várja a kilátogatókat, illetve 16 órától újra összecsap a két válogatott együttes.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek