Fehérvári programok a hétvégére: Floralia, közönségkori az Alba Arénában, Ligetsori piknik, Palotavárosi forgatag és Challengers
Fehérvár Médiacentrum fotójaFehérvári programok a hétvégére: Floralia, közönségkori az Alba Arénában, Ligetsori piknik, Palotavárosi forgatag és Challengers

Április utolsó hétvégéjén többek között kilátogathattok a Floraliára, korizhattok az Alba Arénában, lazulhattok a Ligetsori pikniken, vagy beülhettek a moziba a Challengers című filmre.

Sport: Közönségkori az Alba Arénában
Mikor?: Április 26., péntek
Hol?: Alba Aréna

A válogatott meccsek után a közönség is kipróbálhatja az Alba Aréna jegét. Május 1-jéig, szerdáig számos alkalommal lesz közönségkorcsolya az új csarnokban, legközelebb április 26-án, pénteken 09.00-12.00, 13.00-16.00, 17.00-20.00 óráig húzhatnak korit a jég szerelmesei. Május 1-jén aztán egy jégbúcsúztató Arénabulival adják át a teret a kulturális programoknak.

Család: Floralia - A Szent István Király Múzeum hagyományos tavaszköszöntő ünnepe
Mikor?: Április 27-28., szombat-vasárnap
Hol?: Tác, SZIKM Gorsium Régészeti Park

Az idei évben április 27-28-áig repülhetünk vissza az ókori Rómába. Az utolsó áprilisi hétvégén szervezi meg a Szent István Király Múzeum hagyományos tavaszköszöntő rendezvényét, a Floraliát. Közép-Európa legnagyobb szabadtéri régészeti parkjában ezúttal Septimius Severus császár 202-ben tett látogatása elevenedik majd meg. A tavaly első alkalommal szervezett kocsiverseny idén is szerepel a programban, de hagyományőrző bemutatók és múzeumpedagógiai foglalkozások sora is várja a kilátogatókat jövő hétvégén, és teremtenek hamisítatlan római kori hangulatot.

Ezentúl idén is várják majd római kori színházzal is a látogatókat. Gorsiumi komédia címmel készülnek ősbemutatóra a régészeti parkban. A darabot Matuz János jegyzi íróként és rendezőként, és kifejezetten Septimius Severus császárhoz kapcsolódik majd az előadás.

A menetrendet, a részletes programot és jegyinformációkat mindenki megtalálja a Szent István Király Múzeum honlapján.

Mozi: Challengers
Mikor?: Április 25-től
Hol?: Cinema City Alba

A Challengers a feltörekvő profi tenisztehetségek számára rendezett bajnokság. Itt kerül egymással szembe Art és Patrick. Akik nagyon jól ismerik egymást. Évekkel korábban elválaszthatatlan cimborák voltak. Egészen addig, míg meg nem ismerkedtek Tashival (Zendaya), aki nemcsak a legjobb volt a pályán, hanem a legvonzóbb is. A két srác egyszerre kezdett ki vele, egyszerre nyomultak rá, és egyszerre kaptak bíztató jeleket.

A szőke srác kiszámítható, fegyelmezett és sikerre éhes. A barna bohém, laza és játékos. Tashi nem tud választani köztük. Aztán mégis. Aztán mégsem. Telnek az évek és a három szerelmes fiatal között nem szakadnak el a kötelékek: csak kibogozhatatlanul összegubancolódnak…

Mozi: Maga a pokol
Mikor?: Április 25-től
Hol?: Cinema City Alba

John Sweet főtörzsőrmester (Milo Ventimiglia) és Abell őrmester (Luke Hemsworth) az amerikai hadsereg legjobb kimenekítői, s hozzájuk csatlakozik a légierő újonc tisztje, Kinney (Liam Hemsworth), hogy megmentsék fogságba esett helyi ügynöküket a Fülöp-szigetek dzsungeléből. A bevetés azonban balul sül el, és onnantól kezdve 48 óra áll a drónpilóta, Eddie “Kaszás” Grimm (Russell Crowe) rendelkezésére, hogy levezényelje a mentőakciót.

Ő lesz Kinney szeme és egyetlen esélye a túlélésre; a helyzet kész pokollá változik, de bárhogy is alakulnak az események, az ellenség földjén senkit sem maradhat hátra.

A MAGYAR FILM HETE a Cinema City mozikban – április 25-május 01.

Ünnepeljük a magyar filmeket és alkotóikat, hisz április 30-a a Magyar Film Napja. Ezen a héten a közelmúlt magyar filmjei egységesen 2.000 Ft-os jegyáron tekinthetők meg.

Kézműves: IV. Textiludvar - Textilkert
Mikor?: Április 27., szombat
Hol?: Kézművesek Háza

A fonal bűvöletében” címmel megrendezésre kerül a IV. Textiludvar – Textilkert április 27-én szombaton, 10-18 óra között Székesfehérváron a Rác utca 27. szám alatt. A Fehérvári Kézművesek Egyesületének alkotóházában szakmai előadásokkal és különleges textilek, alapanyagok, szőttesek és textiltárgyak vásárával várják az érdeklődőket.

Család: Aszalvölgyi piknik
Mikor?: Április 27., szombat 14:00 
Hol?: Túrózsáki Úti Szabadidőpark

Sportos családi piknikre hív az SZKKK a Túrózsáki Úti Szabadidőparkba. Edzések mindenkinek; táncház, mesejáték, akadálypálya és légvár a gyerekeknek; napzáró utcabáli forgatag a családoknak – sportos és egészséges elfoglaltságot kínál az Aszalvölgyi piknik április 27-én, szombaton 14 órától az Öreghegy lábánál. A rendezvény ingyenes.

Család: Ligetsori piknik
Mikor?: Április 27., szombat 15:00
Hol?: Csónakázó-tó

Operettslágerek a felnőtteknek, interaktív koncert, játékok, balettbemutató, táncház és kézműves foglalkozások a gyerekeknek – a Ligetsori piknik az egész családnak tartalmas kikapcsolódást kínál április 27-én, szombaton 15 órától a Csónakázó-tó partján, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola melletti füves területen. A rendezvény ingyenes, részletes program az eseményben.

Család: Palotavárosi forgatag
Mikor?: Április 27., szombat 15:00
Hol?: Palotaváros

Palotavárosban, a Beszédes József téren rendeznek jó hangulatú forgatagot április 27-én, szombaton. A legkisebbek megtanulhatnak különböző formákat hajtogatni lufiból Andi bohóc vezetésével, de lesz légvár, arcfestés és csillámtetoválás is. A jó hangulatról a zenei felelősök, Jimmy és Nika gondoskodnak, míg a Felicita KTSE gyönyörű táncosai bemutatót tartanak.

Család: Püspökkertvárosi forgatag
Mikor?: Április 28., vasárnap
Hol?: Püspökkertváros, Millenniumi emlékmű

Püspökkertvárosban folytatódik a városrészi forgatag. Április 28-án, vasárnap 15 órától a gyerekek kedvence, Lufihajtogató Andi Bohóc várja a legkisebbeket, majd a Felicita KTSE táncosainak bemutatója látható. A programot 16.30 órától Bereczki Zoltán koncertje zárja. A rendezvényen kézműves foglalkozással, arcfestéssel, ugrálóvárral várják a családokat.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek