53/26: így telt az elmúlt évtized az Albának a rájátszásban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László / Arconic-Alba Fehérvár Facebook
53/26: így telt az elmúlt évtized az Albának a rájátszásban

Az elmúlt tíz évben 79 meccset játszott a rájátszásban az Arconic-Alba Fehérvár, mely ezen meccsekből 53 alkalommal nyert, 26 alkalommal pedig veszített. A mostani playoffban még veretlen fehérváriak kedden Szolnokon folytathatják remek sorozatukat.

Az Arconic-Alba Fehérvár a férfi kosárlabda-bajnokság elődöntőjének első meccsén hazai pályán 92-83-ra nyert az NHSZ-Szolnoki Olajbányász ellen, így a három nyert meccsig tartó elődöntőben 1-0-ra vezet. Mivel az Alba a negyeddöntőben 3-0-val búcsúztatta a Sopron együttesét, a gárda így a rájátszásban még veretlen mérleggel készülhet az elődöntő második meccsére.

Összeállításunkban azt gyűjtöttük össze, hogy az elmúlt tíz szezonban (a 2019/2020-as, koronavírus járvány miatt törölt szezont nem vehettük figyelembe) mely csapatokkal találkozott a rájátszásban az Alba, és egyes gárdák ellen milyen mérleggel rendelkezik. A 2012/2013-as idénytől nézve az Alba összesen 79 playoff-meccset játszott, ezeken a mérleg 53 győzelem és 26 vereség, ezen időszakban az Alba két bajnoki címet is gyűjtött.

Az elmúlt tíz szezonban a legtöbb meccset a rájátszásban a Falco ellen vívta a fehérvári csapat, a mérleg sajnos negatív, a szombathelyiek 11, az Alba 8 meccset nyert meg. A két gárda, amennyiben sikerrel veszi az elődöntőt, újra találkozhat a fináléban (vagy ha mindketten elbuknak az elődöntőben, amire azért csekély az esély, akkor a bronzpárharcban is összefuthatnak), az Alba így akár még a mostani szezonban is javíthat.

Az Alba mérlege egyes csapatok ellen a rájátszásban a 2012/2013-as szezon óta:

  • Atomerőmű:     3-1
  • DEAC:               2-3
  • Falco:               8-11
  • Kaposvár:         6-1
  • Kecskemét:      8-0
  • Körmend:         5-0
  • PVSK:               6-2
  • Sopron             7-3
  • Szolnok:           5-5
  • ZTE:                 3-0

Összesen egyébként az elmúlt bő egy évtizedben tíz csapattal találkozott a fehérvári klub a rájátszásban, a Falco mellett a DEAC az egyetlen, amellyel szemben negatív a mérleg (2-3), míg a Szolnokkal szemben épp 50%-os most a mutató (5-5). Nem kérdés, az elmúlt évtized kedvenc ellenfele a Kecskemét volt, mely ellen három párharcot is megnyert úgy az Alba, hogy a 8 győztes meccsel szemben egyszer sem maradt alul. De a Kecskeméten kívül pozitív még a mérleg a mostani negyeddöntőben söpréssel búcsúztatott Sopron (7-3) mellett az Atomerőmű (3-1), a Kaposvár (6-1), a Körmend (5-0), a PVSK (6-2) és a ZTE (3-0) ellen is.

Az Arconic-Alba Fehérvár kedden 18 órától a Szolnok vendégeként gyarapíthatja rájátszásbeli sikerei számát, ezzel pedig nagy lépést tehetne az újabb bajnoki döntő felé. A két gárda elődöntőjének harmadik meccsét május 3-án, pénteken 18 órától rendezik az Alba Regia Sportcsarnokban.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek