1 évnél régebbi cikk

Gulyás: bruttó 777 ezer forint lehet az átlagos pedagógusbér 2025-re
Fehérvár Médiacentrum fotója
YouTube/M1 - Híradó
Gulyás: bruttó 777 ezer forint lehet az átlagos pedagógusbér 2025-re

Fél évig biztosított Magyarország gázellátása - jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az október 13-ai Kormányinfón.

Gulyás Gergely a Kormányinfó elején közölte, lehetőség van arra, hogy az uniós tárgyalások eredményesen záruljanak. A magyar kormány 17 vállalást tett az Európai Tanácsnak, amelyek főleg a közbeszerzési rendszert alakítják át: Magyarország többek között cselekvési tervet fogad el a közbeszerzési verseny fokozására, támogatási rendszer jön létre a mikro kkv-k közbeszerzésen való részvételéhez, illetve megerősödik az OLAF-al (az Európai Unió) csalás elleni hatóságával való együttműködés is.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a tanárok fizetéséről is beszélt: ha a tárgyalások sikeresen zárulnak és létrejön a megállapodás, akkor 2023-ban 20,8 százalékkal, 2024-ben 25 százalékkal, 2025-ben pedig 30 százalékkal emelik meg a pedagógusbéreket.

A bizottság számítása szerint bruttó 777 ezer forint lehet az átlagos pedagógusbér 2025-ben Magyarországon.

Gulyás elmondta, a kormány az energetikai kérdésekről is tárgyalt, Magyarország energiaellátása biztosított:

Magyarországon rendelkezésre áll elegendő energia, és az ország gázellátása fél évig biztosított - a szállítások megállása esetén is.

A miniszter azt is ismertette, a nagy igények miatt felfüggesztik a betáplálási kötelezettséget a napelemes villamostermelés esetén. A jelenlegi hálózat nem bír el több napelemes betáplálást, a következő egy hónapban lezárulnak a tárgyalások az Unióval, és akkor a helyreállítási alap egy részét a zöld átállásra és a villamos energiahálózat fejlesztésére tudja fordítani a kormány. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek