10 hónapnál régebbi cikk

Az ingyenes alkalmazás, amivel könnyebb a gyerek tünetei alapján dönteni a szülőknek
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Semmelweis Help
Az ingyenes alkalmazás, amivel könnyebb a gyerek tünetei alapján dönteni a szülőknek

Okos világunk egyik legjobb párosítása a technológia, a modern kütyük és az orvostudomány. Nem véletlen találkozunk ezzel a kombinációval a fejlesztések terén számtalanszor. Nincs ez másképp most sem. Az új alkalmazás komoly segítség lehet a gyerek tünetei miatt aggódó szülőknek.

Pár napja jelent meg és már használható is az a Semmelweis Egyetem fejlesztésében született alkalmazás, mely a kisgyermekes szülőket igyekszik segíteni. A Semmelweis Help alkalmazás kiemelt célja, hogy a szülők kezébe egy olyan megbízható applikációt adjon, melynek segítségével a gyereken észlelt tünetek alapján el tudják dönteni, hogy milyen orvosi segítségre is van szükségük.

Fontos, hogy maga az alkalmazás nem a távgyógyítás és a telemedicina eszköze. A Semmelweis Help a használat során általunk megadott adatok alapján abban segít, hogy az ellátás sürgősségi szintjét megállapítsa, majd gyógymódot, kezelést javasol a lehetséges betegségre.

A tünetellenőrzés eredménye tájékoztató jellegű, nem minősül hivatalos orvosi diagnózisnak. Így az orvosi ellátást sem váltja ki. Ellenben mégis nagyon is sokat segíthet a bizonytalan szülőknek, gyermekük kezdődő betegsége esetén. Így abban is, hogy a gyerkőcöt vigyük-e gyerekorvoshoz, vagy inkább sürgősségi ellátást, esetleg mentőt hívjunk azonnal.

Az alkalmazás adatbázisában közel 220 különféle betegség található, de ezen túl is számos egyéb tanácsban segíti a szülőket. Így például kaphatunk tanácsokat a láz- és fájdalomcsillapításra, de akár egy kirándulás alkalmával keletkezett seb ellátásában is segítségünkre lehet.

Kapcsolódó
Új funkció az okostelefonos EESZT-ben

Az elektronikus ügyintézés kezd egyre nagyobb teret hódítani, ami kényelmét és egyszerűségét tekintve nem is meglepő. Ennek egyik újdonsága, hogy már a használatához ajánlott alkalmazások is egyre gyakrabban frissülnek.

Az alkalmazás használata ingyenes, ugyanakkor személyre szabható. Így amennyiben regisztráljuk magunkat, a gyerek tünetei és betegségei az évek alatt egy felületen könnyűszerrel visszakereshetők és naplózhatók maradnak, melynek csak előnyei vannak.

Az Androidra és Apple telefonokra letölthető alkalmazás mellett a Semmelweis Help használható számítógépről, böngészőből is a help.semmelweis.hu linkre kattintva.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek