6 hónapnál régebbi cikk

Újabb funkciók az okostelefonos EgészségAblak alkalmazásban
Fehérvár Médiacentrum fotója
eszfk.hu
Újabb funkciók az okostelefonos EgészségAblak alkalmazásban

A fejlesztők ígéretének megfelelően az EgészségAblak egészségügyi applikáció fejlődése folyamatos. Október elején újabb funkciók érkeztek.

A korábbi myEESZT applikáció tavaszi újjászületése óta már többször is frissült, minek köszönhetően a használatával elérhető funkciók folyamatosan bővülnek. Az anno a Covid alatt létrejött applikáció akkor még csak arra szolgált, hogy digitális oltási igazolásainkat rögzítse és szükség esetén fel is tudjuk mutatni. Az azóta eltelt években azonban az alkalmazás a magyar egészségügyi adminisztráció egyik alap szolgáltatásává vált, melyet igen sokrétűen használhatnak nem csak a betegek.

Az alkalmazás használatával már eddig is sok hasznos funkció volt elérhető. Ilyenek például az e-receptek, az e-leletek, és a digitális oltási igazolások. Az október elején érkezett új funkciók közül pedig az egyik a Háziorvos menüpont, melyben saját háziorvosunk elérhetőségeit és rendelési idejét találjuk.

További újdonság, hogy mostantól már nem csak a kiváltásra váró receptjeinket, hanem a már korábban kiváltottakat is vissza tudjuk keresni. Így könnyedén visszanézhetjük, hogy egy korábbi betegségre milyen gyógyszereket, milyen dózisban és milyen adagolásban kaptunk.

Kényelmi lehetőségként pedig mostantól (a szükséges maghatalmazást követően) közvetlen családtagjaink egészségügyi adatait is lekérdezhetjük saját alkalmazásunk felületén.

Kapcsolódó
Az Egészség Ablak alkalmazásban minden orvosi adatunk velünk lehet

Még tavasszal kapcsolt magasabb sebességbe az akkor még EESZT néven működő hazai online egészségügyi alkalmazás, mely most újabb ráncfelvarráson esett át.

Az alkalmazás letöltése ingyenes (Play Áruház, AppStore), ráadásul használata nem is bonyolult. Egyetlen feltétel szükséges csak, mégpedig az, hogy rendelkezzünk ügyfélkapus regisztrációval. Az első bejelentkezés az appba ezzel és a TAJ-számunk megadásával történik. Ezt követően már használhatunk akár biometrikus azonosítót is a bejelentkezéshez, melyet innen már telefonunk rendszere kezel.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek