Szintet lép a Messenger: mostantól már HD-minőségű képek is küldhetők
Fehérvár Médiacentrum fotója
unsplash.com/BrettJordan
Szintet lép a Messenger: mostantól már HD-minőségű képek is küldhetők

A közösségi alkalmazások egyik, ha nem a legjobb funkciója az azonnali üzenetküldés lehetősége. Megjelenésével a kommunikáció fogalma változott meg egycsapásra.

Lehetne rangsorolni, hogy vajon melyik üzenetküldő platform a legismertebb, a leggyakrabban használt, a legelterjedtebb, de mindegy is. A Meta által üzemeltetett Messenger dobogós helyen van. Sokan használjuk, elképesztően sok élethelyzetben. Az utóbbi években már nemcsak személyes üzenetek küldésére, hanem kisebb-nagyobb csoportok, baráti társaságok, de még munkahelyi, céges viszonylatban is megállja a helyét. 

Használatát, hasznosságát, vagy csak egész egyszerűen a létét lehet kifogásolni, vagy szeretni, de egy biztos: szinte kivétel nélkül mindenki ismeri. Sok hasznos és haszontalan funkciója mellett azért akad jó néhány idegesítő is, mely gyakran bosszantja a felhasználót. Ezek egyike például, hogy a Messenger nem támogatja a nagy felbontású fotók küldését.

Persze lehet nélküle élni. Egy-egy hirtelen készített, gyorsan átküldött fotó például a ruhás üzlet próbafülkéjéből a kiválasztott új ruháról gagyi minőségben is megnézhető. De a családi fotóalbumba készülő fotókat Messenger használatával átküldve már nem is olyan jó a helyzet. A Meta eddigi gyakorlata az volt (ki tudja miért?), hogy a küldött fotókat tömörítve, azaz csökkentett minőségben engedte csak továbbítani. Ezzel a felhasználó igazából csak akkor szembesült, ha például betoppant az egyik drogériába és nyomtatni akart egy Messengerben kapott képet. Azonnal kiderült a turpisság, hogy a telefon képernyőjén oly szép fotó, papírra kerülve máris kicsit pixeles, homályos.

Azonban a Meta meghallgatta a felhasználókat, vagy csak muszáj volt haladni a konkurenciával és beadták a derekukat ők is. Így mostantól a Messenger is támogatja a nagy felbontású képek küldését. Ezt úgy tudjuk megtenni, hogy az alkalmazáson belül kattintunk a fotóküldési ikonra, majd pedig az itt megnyíló ablakban a választható fotók felett bekattintjuk a kék HD feliratú kis ikont. Amikor a HD felirat kékre vált, akkor biztosak lehettünk abban, hogy a Messenger nem fogja agyon tömöríteni és lerontani a küldendő fotó minőségét.

Kapcsolódó
Hogyan tovább, ha kevés a notebookon a csatlakozó?

A számítógépek és notebookok világában az elmúlt évtizedben jócskán lecsökkentek a csatlakozók típusai. Ha körülnézünk, igazából az USB a legelterjedtebb. De mi van, ha ebből is csak egy, vagy kettő van a gépen?

További újdonság, hogy már nagyobb méretű fájlokat is tudunk küldeni. Így például egy terjedelmesebb Word- és Excel fájlt, vagy egy méretes pdf, esetleg PowerPoint-bemutató átküldése sem jelent mostantól akadályt a Messengernek. A fájlok nagysága maximálisan 100 MB lehet, mely nyilván nem egy hatalmas méret a mai világban, de ha figyelembe vesszük, hogy nagyon gyakran e-mailben még ekkora fájlt sem lehet küldeni, akkor ez nagy előrelépés az azonnali üzenetküldés szempontjából.

Az új funkciók bevezetését folyamatosan indítja a Meta, érdemes frissíteni az applikációt a napokban, és az új funkciók elérhetővé válnak.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek