7 hónapnál régebbi cikk

Indulnak az ingyenes szűrőnapok Fehérváron
·Egészségszűrés·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Burján Zsigmond
Indulnak az ingyenes szűrőnapok Fehérváron
·Egészségszűrés·Utolsó frissítés: undefined

Indulnak a városrészi egészségnapok Székesfehérváron: az első ingyenes lehetőség szeptember 23-án lesz a Köfém Művelődési Házban.

Állapotfelmérés, kardiológiai vizsgálat, EKG, melanomaszűrés: csak néhány a sok vizsgálat közül, melyek a Köfém Művelődési Házban várják jövő szombaton 9 és 13 óra között az egészségükre odafigyelő fehérváriakat. Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok hangsúlyozza: a szűrőnapok célja, hogy a szakemberek által javasolt vizsgálatokra sor kerüljön a későbbiekben, így az itt felfedezett problémákat időben tudják kezelni.

„Fontos, hogy lehetőleg minél fiatalabban kezdjék el ezeket a szűrővizsgálatokat látogatni a fehérváriak. Ezért is szervezzük hétvégére, hogy aki nem ér rá hét közben, az el tudjon jönni szombaton” - tudtuk meg Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatóság tanácsnoktól.

Szív-és érrendszeri betegségekben naponta ötezer ember hal meg az Európai Unióban, ami az összes halálozás 49 százalékát jelenti, ezért idén a kardiovaszkuláris betegségekre kiemelt figyelmet fordítanak a szakemberek. Újdonságként egy kétlépcsős koleszterinvizsgálat is várja a fehérváriakat a szűrőnapon.

Regisztrálni szeptember 18-án és 19-én a 06 70 455 9930-as telefonszámon lehet. A sorozat pedig a szeptember 23-i után tovább folytatódik: legközelebb Alsóvárosban, majd Öreghegyen, később pedig a többi városrészben is élhetnek a fehérváriak a lehetőséggel, de még ősszel a férfi szűrőnapra is sor kerül.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek