6 hónapnál régebbi cikk

Egészségnap lesz Alsóvárosban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Egészségnap lesz Alsóvárosban

EKG mérés, kardiológiai és melanómaszűrés, testösszetétel-mérés, csontsűrűségmérés. Többek között ezek a vizsgálatok várják a lakosságot jövő héten szombaton. Az egészségnap célja most is, az egészségmegőrzés. 

Első alkalommal szerveznek Alsóváros, az Őrhalmi szőlők és Sóstó lakossága számára az egészségnapot. Az Alsóvárosi Közösségi Ház számos programnak ad otthont, most a területen élőket oda várják az egészségügyi szűrésekre.  

"Nagyon fontos, hogy most már hosszú ideje az Egészségfejlesztési Irodánk nagyon komoly prevenciós programot szervez: városrészi szűréseket, céltudatos, szakirányú szűréseket is tart. Fontos, hogy városrészenként is haladjunk, és minél több embert érjünk el ezekkel a szűrésekkel, hiszen a prevenció mindennél fontosabb az egészségünk megőrzése érdekében"- hívja fel a figyelmet Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

Az ingyenes vizsgálatokra a jelentkezéseket hétfőn és kedden várják a 70-4559930-es telefonszámon. A vizsgálatok között ugyanis van néhány, amelyre regisztrálni kell.   

"Lesz állapotfelmérés, testösszetétel mérés, bőrgyógyászati szűrés, kardiológia, EKG, bokakarindex meghatározás, illetve csontsűrűség mérés. Kiemelném, hogy elsősorban az itt élőket várjuk. Megyünk körbe még a városban több helyre, még az ősz folyamán is leszünk, illetve tavasszal több alkalommal"- hangsúlyozta Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője. 

Az egészségnapra október 14-én szombaton 9 és 13 óra között várják a lakosságot az Alsóvárosi Közösségi Házba. 

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek