7 hónapnál régebbi cikk

A szedreskerti parkolóbővítésről tartottak utcafórumot
Fehérvár Médiacentrum fotója
Bácskai Gergely
A szedreskerti parkolóbővítésről tartottak utcafórumot

Utcafórumon mutatták be a Szeder utcai parkolóbővítésre elkészült tervet a Palotai út 51-69. épületegyüttes lakóinak. A többség véleménye az volt, hogy a szedreskerti hőközpont előtti területre készüljön el a parkolóbővítés terve, és ne változzon az utca kétirányú forgalma.

Utcafórumot tartottak hétfőn kora este a Palotai út 51-69. épületegyüttes lakóinak ahol bemutattak, egy a Szeder utcai parkolóbővítésre elkészült tervet. 

“A tavasszal elhatároztuk, hogy megterveztetünk egy parkolóbővítést, amely 36 új parkolóhelyet jelentene. A tervek készen vannak, és úgy ítéljük meg, hogy nagyon sokat segítene az itt élőknek, hogy 20-36 parkoló létesüljön” - mondta el Szigli István, önkormányzati képviselő.

Több verzió is van arra, hogyan alakítsák ki a parkolót, de mindenképpen azt szeretnék, hogy a legjobb megoldást találják meg a lakók számára - hangsúlyozta Kovács Zsoltné, önkormányzati képviselő, kiemelve, rengeteg az autó és a megoldásra váró feladat.

Az utcafórumon bemutattak egy olyan tervet, amely szerint nem párhuzamos, hanem ferde parkolás lenne a Szeder utcában, ez néhány plusz parkolóhelyet jelentene, ám ehhez egyirányúsítani kellene az utcát, amit egyértelműen nem szeretnének az ott élők. Kovács Zsoltné az utcafórum után arról adott tájékoztatást, hogy a lakókkal történt megbeszélés alapján a Széphő szedreskerti hőközpontja előtti területen terveztetik meg a parkolóhelyeket, és nem lesz egyirányúsítás Szeder utcában, marad az úttal párhuzamos parkolás.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek