6 hónapnál régebbi cikk

Kommunista egyházüldözés a Kárpát-medencében címmel szervezett előadást az MCC
Fehérvár Médiacentrum fotója
fmc.hu
Kommunista egyházüldözés a Kárpát-medencében címmel szervezett előadást az MCC

Ismét teltházas előadást rendeztek a Mathias Corvinus Collegium Király sori épületében. A szervezők igyekeznek akár havi több alkalommal változatos, színes témákat hozni, amely minden korosztály számára érdekes lehet. A mostani előadás a magyarországi kommunista egyházüldözésről szólt.

Az előadást a Nemzeti Emlékező Bizottság Hivatalának tudományos titkára, Arató György tartotta, aki hangsúlyozta, fontosak azok a személyes lehetőségeket, történeteket egy-egy korszak ismertetésénél, amelyek felvetnek olyan témákat, amelyekkel akár mai életben is lehet találkozni, ha nem is Magyarországon.

"Egyházüldözés, keresztényüldözés, számtalan helyen van a világban. Ez egy kortárs történelmi téma, a történelem az életünk része" - hangsúlyozta Arató György.

Az eseményen a programhoz kapcsolódó kiállítást is megtekinthettek az odaérkezők. Az MCC ebben a hónapban még egy izgalmas előadással várja az érdeklődőket, október 19-én földrajzi témában. Az előadó Szűcs Ádám lesz, a helyszín pedig megszokott módon a Grand Inkubátorház. 



Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek