5 hónapnál régebbi cikk

Szülők Akadémiája - Nevelési útmutató anyának és apának
Fehérvár Médiacentrum fotója
Ferenczy-Nagy Levente
Szülők Akadémiája - Nevelési útmutató anyának és apának

Sárkány Dominik fiatal pszichológus előadásával folytatódott az MCC Szülők Akadémiája csütörtökön. Az előadás-sorozat a nevelésben nyújt segítséget a szülőknek, hogy támogatni és segíteni tudják a gyermekeket pszichológiai jólétük megőrzésében.

A teljesítmény támogatásának lehetőségeiről tartottak előadást elsősorban szülőknek és nagyszülőknek, a Mathias Corvinus Collegium előadás-sorozatában. Östör Annamária, aki maga is már négy unokával büszkélkedhet, fontosnak tartja, hogy az MCC-nél a gyermekek tehetséggondozása mellett, a szülőkkel együttműködve stabil mentális hátteret teremthessenek. 

A mai előadás és még több az év folyamán arról szól, hogy hogyan értsük meg könnyen a gyerekünket, hogyan tudjuk az ő szemüvegén keresztül nézni a világot, hogyan értsük meg az ő problémáit, hogyan könnyítsünk azon a nem egyszerű generációs határvonalon ami minket elválaszt - mondta el Östör Annamária, a székesfehérvári MCC vezetője.

Az előadást Sárkány Dominik, a mindössze 27 éves pszichológus tartotta, aki fiatal korának köszönhetően közelebbről ismeri és jobban megérti a mai generáció problémáit. Dominik  8 éven keresztül versenyszerűen öttusázott, és több kiemelkedő eredményt is elért. Itt kezdett el érdeklődni a különböző mentális problémák és azok kezelése iránt.

A mostani előadáson a fiatalok mentális ellenállóképességének fejlesztéséről volt szó és annak megjelenéséről iskolai, illetve sportolói közegben, ami talán a Z-generáció egyik legaktuálisabb problémája.

A Szülők Akadémiáját negyedévente kerül megrendezésre, a rendezvényeken való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Éppen ezért érdemes az MCC hírlevelére feliratkozni, hogy időben értesülhessenek az előadásokról.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek