1 hónapnál régebbi cikk

Álomtól a házasságkötésig: a Fehérvári ceremóniamester mesél és tippeket ad
Fehérvár Médiacentrum fotója
Csik Dávid
Álomtól a házasságkötésig: a Fehérvári ceremóniamester mesél és tippeket ad

Akár 30-40 alkalommal is gyakorolja hivatását egy évben, az élményszerzést szolgálja, vesszőparipája a kommunikáció, a jó szervezőképesség – ceremóniamesteri iránymutatás a Fehérvár Televízióban.

A házasságkötésig kíséri a párokat a Fehérvár Televízió új magazinja, A menyasszony barátnője. A műsor február huszonhetedikén indult, és tizenkét hétre költözik be a nézők nappalijába.

Az első adásban a műsor háziasszonyát mutatjuk be: Kovács Kata elmeséli, miben segíti a párokat, hogy stresszmentesek legyenek az igenek. Mint mondja, az a célja, hogy az ifjú párokkal való együttműködés gördülékeny lehessen és nagy napjuk boldog, zökkenőmentes legyen.

A ceremóniamester a lakodalmak, esküvők napján arra törekszik, hogy minden a megtervezett napirend szerint történhessen: „A ceremóniamesterek általában a vendégvárástól csatlakoznak az esemény folyamatába, de én már jóval előbb ott vagyok a helyszínen, és a saját szememmel győződök meg arról, hogy minden úgy van-e, ahogyan a jegyespárral leszerveztük. A ceremóniamesteri feladatok mellett sokszor előfordul az is, hogy a párok szertartásvezetőnek is felkérnek. Ez akkor lehetséges, ha előtte anyakönyvvezető előtt is hitelesítették az igeneket” - hangsúlyozza a ceremóniamester. 

Kovács Kata az előkészületek során arra törekszik, hogy a forgatókönyvben megírt álmok valósággá váljanak.

Ezzel együtt mindig van B vagy akár C terve is, hiszen akadhat váratlan esemény a nagy napon, legyen szó időjárásról, tortaleborulásról vagy éppen áramkimaradásról: "A váratlan helyzeteket mindig megfontoltan kezelem, és humorral fűszerezem, hiszen a jó hangulatnak semmi nem szabhat határt!"

A műsort minden kedden 18 óra 45 perckor láthatják a Fehérvár Televízióban, de a tévé YouTube-csatornáján, Facebook-oldalán, itt az fmc.hu oldalon és a Fehérvár Hetilapban is nyomon követhetik.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek