1 hónapnál régebbi cikk

Idén is a Vörösmarty Színház művészei segítik mentorként a Versünnep döntőseit
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Idén is a Vörösmarty Színház művészei segítik mentorként a Versünnep döntőseit

Hagyomány, hogy a Vörösmarty Színház művészei is bekapcsolódnak a fehérvári tehetséggondozó programba. Ballér Bianka, Czukor Balázs, Juhász Illés, Kerkay Rita, Kiss Diána Magdolna, Kozáry Ferenc, Trokán Péter és Váradi Eszter Sára vállalta a mentori feladatot a tizenkét ifjú versmondó mellett.

Több mint negyven ifjú versmondó jelentkezett a XIV. Fehérvári Versünnepre, akik közül tizenketten jutottak be az áprilisi döntőbe. Borbély Bálint István, Borbély Levente Miklós, Bódizs Boróka Ajsa, Magony Péter, Schneider-Zaj Ákos, Somos Gergő, Szabó Ábel, Szabó Gergő, Szücs Boglárka, Tóth Marietta Júlia, Tóth Zsombor Ákos és Vagyon Réka már izgatottan készülnek a megmérettetésre. 

A Versünnepet a Fehérvár Médiacentrum szervezi Székesfehérvár Önkormányzata és a Székesfehérvári Egyházmegye támogatásával, a Vörösmarty Színház pedig a szakmai felkészülésben segíti immár hosszú évek óta a fiatalokat. Az, hogy melyik művész kinek a mentora lesz, mindig egy nyilvános sorsoláson dől el.

A Fehérvár Médiacentrum képviseletében Látrányi Viktória sorsolta ki a mentorokat Mészáros Attilával és Nagy Attila Józseffel közösen. Ennek eredményeként eldőlt, hogy Ballér Bianka Borbély Levente Miklós és Szabó Gergő, Czukor Balázs pedig Tóth Marietta Júlia és Vagyon Réka mentora lesz. Juhász Illés Szücs Boglárkát és Tóth Zsombor Ákost mentorálja, míg Kerkay Rita – aki a mentorsorsoláson is részt vett – Szabó Ábelt segíti majd. Kiss Diána Magdolna Somos Gergőt, Kozáry Ferenc pedig Bódizs Boróka Ajsát és Magony Pétert készíti fel a döntőre. Trokán Péter Schneider-Zaj Ákos, míg Váradi Eszter Sára Borbély Bálint István mentora lett a sorsolás alapján.

A tizenkét döntős fiatal számára fontos és sűrű hetek következnek a felkészülésben, amelybe a Fehérvár Médiacentrum beszámolóin keresztül mindenki bepillantást nyerhet majd.

A döntőre pedig személyesen is várják az érdeklődőket a közönség soraiba április 13-án, szombaton 14 órakor a Városháza Dísztermében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek