Fair10 °C
2020. február 18. kedd Bernadett
Menü

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is
Esernyős mozdulatlművész (Fotó: panoramio.com/Attila98)

Minden vasárnapi várakozásom bejött, a hétfővel azonban nehezebb dolgom lesz. Lehet, hogy jön a csapadék, de az is előfordulhat, hogy elkerül minket. Ez persze senkit ne akadályozzon meg abban, hogy az utolsó nyári hétfők egyikén kimozduljon otthonról és a szabad levegőn töltse az idejét. Például a Belvárosban, a Királyi Napokon, ahogy én is tettem ezt vasárnap.

Vasárnap kora este jómagam is megfordultam a Királyi Napok belvárosi forgatagában és örömmel láttam, hogy milyen sokan olvashatták a vasárnapi várható időjárásról szóló cikkemet. Szinte mindenki nyáriasan volt öltözve, vagy máshonnan megközelítve nyáriasan volt vetkőzve. Bár azért egy kósza megjegyzést elcsíptem az egyik járókelőtől, aki azt merte mondani a férjének, hogy ő biza fázik. Ekkor árnyékban pontosan 28 fok volt - ahogyan azt előre jeleztem -, és napon meg vagy 5-6 fokkal melegebbet lehetett érezni. Hát igen, nincs az az időjárás, amivel mindenki kedvére, hőérzetére lehetne tenni.

Pedig igen klassz idő volt vasárnap. Főként a korábbi napok hűvösebb időjárása után lehetett ezt kijelenteni. Sokat sütött a nap és a napon már egész magas hőérzete lehetett az embernek. Pont ez jutott eszembe akkor is, amikor a fehérvári forgatagban járva megpillantottam egy mozdulatművészt. Tudjátok, azokat hívják így, akik például testfestékkel befújják magukat tetőtől talpig és mint egy szobor, teljesen mozdulatlanul állnak mindaddig a helyükön, míg valaki pénzt nem dob a dobozukba, vagy le nem fotózkodik vele. Szóval azon gondolkoztam, hogy miképp bírnám én ezt csinálni, főleg a tűző napon. Mert bizony Fehérvár belvárosában például dél körül, nincsen, vagy alig van árnyék és egy mozdulatművésznek ekkor sem illik mocorognia a tűző napon.

Én nem tudnám csinálni. Főleg azért sem, mert nappal szemben nekem mindig tüsszögnöm kell és gondoljunk bele, hogy milyen röhejes lenne, ha ebben a szituban pont szembetüsszenteném a járókelőt, aki engem csodálna éppen.

Rossz hír mozdulatművészeknek: hétfőn akár eshet is

Mozdulatművész Balatonalmádiban (Fotó: panoramio.com/Gabor M)

Hétfőn, azaz ma már jóval kisebb esélye lesz izzadni a napon művészünknek és bárkinek, aki a szabadban tartózkodik, mivel a vasárnapihoz képest már jóval több felhő lesz felettünk, köszönhetően annak, hogy egy gyengébb front felhőzete ér el bennünket. Ennek hatására többször lesz erősen felhős az ég, de emellett azért lesz részünk napsütésben is és az elmúlt pár nap után ismét van esély egy kis esőre is. Sőt, ha betalálna minket egy erősebb zápor, vagy zivatar, akkor akár jelentősebb zutty is lezuttyanhat. Minderre legnagyobb esély a kora délutáni, délutáni órákban van, úgy 13-18 óra között, de nem zárható ki más időszakban sem. De, hogy annyira ne ijedjünk meg, azért hozzátenném, hogy annak a lehetősége, hogy elkerülik térségünket ezek a záporok, zivatarok nagyobb, mint az, hogy pont betalálnak minket.

A hőmérsékletre nem lehet majd panaszunk, mert a több felhő ellenére a reggeli 16-18 fokról délutánra ismételten 28 fok is lehet, de ha mégis lenne eső, akkor arra az időszakra gyorsan visszaeshet a hőmérséklet átmenetileg akár 5-6 fokkal is. A szél csak kissé lesz élénk és északnyugati irányú lesz. Végül ha arra jártok és éppen eleredne az eső, akkor ígérjétek meg, hogy adtok a belvárosi mozdulatművész kezébe egy esernyőt. Higgyétek el, eső után visszakapjátok, nem fog vele elfutni.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

 • Koronavírus - lassul a járvány terjedése, a két magyar karanténban van
  Koronavírus - lassul a járvány terjedése, a két magyar karanténban van
 • Tízmilliós nyomravezetői díj - egy feltételezhető gyilkosság gyanúsítottját keresik
  Tízmilliós nyomravezetői díj - egy feltételezhető gyilkosság gyanúsítottját keresik
 • Színek és fények - az Ősfehérvár Alkotóközösség munkáit tekinthetik meg
  Színek és fények - az Ősfehérvár Alkotóközösség munkáit tekinthetik meg
 • Iskolamosdó Felújítási Program - szavazzunk a fehérvári iskolákra!
  Iskolamosdó Felújítási Program - szavazzunk a fehérvári iskolákra!
 • Február 20-ig áramszünet lesz Fehérvár több utcájában
  Február 20-ig áramszünet lesz Fehérvár több utcájában
 • Élőben követhető webkamerán a gemenci fekete gólyák élete
  Élőben követhető webkamerán a gemenci fekete gólyák élete
 • Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének
  Megjelent a közbeszerzése az uszodabővítés tervezésének
 • Kampány indult a kapcsolati erőszak ellen
  Kampány indult a kapcsolati erőszak ellen

Eseménynaptár

 • Karanténba kerülnek a tengerjáróról hazatért magyarok
  Karanténba kerülnek a tengerjáróról hazatért magyarok
 • Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra
  Jeff Bezos, a világ leggazdagabb embere tízmilliárd dollárt ajánl fel klímavédelmi célokra
 • Felvételi - Csütörtökig kell hitelesíteni a jelentkezéseket
  Felvételi - Csütörtökig kell hitelesíteni a jelentkezéseket
 • Március 3-ig lehet jelentkezni az idei Fejér Megyei Diáknapokra
  Március 3-ig lehet jelentkezni az idei Fejér Megyei Diáknapokra