Felavatták Demeter Vilmos és a legjobb sportolók dicsőségfalát a Széchenyi Technikumban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Felavatták Demeter Vilmos és a legjobb sportolók dicsőségfalát a Széchenyi Technikumban

A jeles eseményre a Széchenyi 85 éves fennállását ünneplő, jubileumi évben került sor.

Mostantól már nem csak az iskolai sportcsarnok és egy emléktábla, hanem dicsőségfal is őrzi Demeter Vilmos nevét a Széchenyiben - a csarnok előterében három tabló látható, egyik az iskola meghatározó testnevelőjének, Székesfehérvár Díszpolgárának életútját mutatja be, a másik kettőn pedig sportáganként felsorolják azt a 138 sportolót, akik kiemelkedő eredményeikkel dicsőséget hoztak az iskolának. Cser-Palkovics András úgy fogalmazott, Demeter Vilmos sokat adott az iskola és a város közösségének, meghatározó személyisége és nagybetűs polgára volt Székesfehérvárnak.

A 2013 júniusában, 94 évesen elhunyt Vili bácsit tanítványai tisztelték, becsülték, rajongásig szerették. Személye és tevékenysége jóval túlmutatott az intézmény falain, hiszen ő honosította meg Székesfehérváron a kosárlabdát és az öttusát, illetve ötszörös magyar bajnok atléta is volt. Poór Mária igazgatói jogkörben eljáró igazgatóhelyettese kiemelte, Demeter Vilmos meghatározó példa az iskola sportéletének alakulásában.

A tablók leleplezése után a résztvevők megkoszorúzták a Sportcsarnok falán található Demeter Vilmos emléktáblát, majd közös beszélgetésen vettek részt, amelyen felidézték a régmúlt idők legszebb széchenyis történeteit.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek