7 hónapnál régebbi cikk

Világ Gyalogló (Hó)nap – bárki kipróbálhatja a nordic walkingot
Fehérvár Médiacentrum fotója
Simon Erika
Világ Gyalogló (Hó)nap – bárki kipróbálhatja a nordic walkingot

A Világ Gyalogló (Hó)naphoz kapcsolódóan aktív programok várják az érdeklődőket Székesfehérváron is. A kiemelt sportág, amely egyben egészségmegőrző mozgásforma is a nordic walking lesz, a világ gyalogló nap pedig október hetedikén vagyis jövő szombaton esedékes.

Október 2. és 26. között Székesfehérvár is csatlakozik a Világ Gyalogló (Hó)nap programjaihoz. A Világ Gyalogló Nap október hetedikén szombaton esedékes, melyen kiemelt szerepet kap a gyaloglás, mint sportág és mint egészségmegőrző módszer. Östör Annamária, egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok a rendezvények kapcsán az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról beszélt és arra buzdította a fehérváriakat, hogy bátran csatlakozzanak a kezdeményezéshez.

"A gyaloglás és a nordic walking az egyik legjobb módszer a keringési rendellenességek megelőzésére vagy annak karbantartására. Székesfehérvárnak mindig örömmel csatlakozik olyan kezdeményezésekhez, amelyek országszerte vagy akár világszerte megvalósulnak" – fogalmazott Östör Annamária.

A Székesfehérváriak az önkormányzat, valamint a Magyar Szabadidősport Szövetség és a Fejér Megyei Szabadidősport Szövetség együttműködésének köszönhetően közel negyven eseményen vehetnek részt az októberi programsorozaton, melynek csúcspontja az október hetedikei világ gyalogló napon megvalósuló nordic walking lesz a Sóstói Tanösvény területén.

A sóstói túra hossza öt kilométer lesz, a szervezők azt kérik a résztvevőktől, hogy az időjáráshoz megfelelően öltözzenek és mindenki hozzon magával legalább fél liter ivóvizet. A könnyű túraútvonal bárkinek kedvező lehet, így a fiatalabb és az idősebb korosztály is bátran csatlakozhat a gyalogláshoz.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek