Clear sky18 °C
2020. április 8. szerda Dénes
Menü

Ilyen egy lecsó újragondolva...

Ilyen egy lecsó újragondolva...
Lecsó újragondolva (Fotó: Kiss László)

Vannak olyanok, akik ha lecsót esznek vagy főznek, minden körülmények között kizárólag a paprika, paradicsom és a hagyma szentháromságára esküsznek. Azonban néha érdemes változtatni az alaprecepten, hiszen egy kis májjal, tócsnival és fokhagymás tejföllel megbolondítva igazán különleges, mégis hagyományos ételt kapunk.

A fehér húsú paprika, a lédús paradicsom és a friss máj előkészítve várakozott a konyhapulton. A Perté Bistro szakácsa pillanatok alatt kellemes ragut főzött belőlük, és gusztusos tócsniba töltötte a finomságot. A tálalásra is figyelt. Egy kis hagymát, néhány karika roppanós paprikát tett az étel tetejére, hogy az éhes vendég szeme is jóllakjon. A végén bőségesen meglocsolta illatos pirospaprikás-fokhagymás tejföllel, ami kiemelte a klasszikus, lecsós ízvilágot. 

Szollás Balázs, a hely üzletvezetője elmondta, hogy a Lecsófesztivál köztudottan nagyon népszerű rendezvény a városban, amire a bisztró ezzel az újragondolt klasszikussal készül: „Péntektől vasárnapig mindig szoktunk olyan étellel készülni, ami kapcsolódik valamilyen eseményhez, ünnephez, és nem szerepel az étlapon. Ez azért fontos, mert a vendégek egyre inkább igénylik a változatosságot.”

Ilyen egy lecsó újragondolva...

Az étel megalkotása előtt összeül a konyhai csapat, hiszen olyan alapanyagokkal kell dolgozniuk, hogy a végeredmény minőségi, de mindenki számára megfizethető legyen, plusz a fogás – egy pici csavarral – illeszkedjen a hagyományos, magyaros vonalba. Aztán elkészítik az ételt, amit az üzletvezető és a felszolgálók is véleményeznek. Ha a többségnek ízlik, akkor hétvégi ajánlatként a vendégek is megkóstolhatják. Ha nagyon népszerű lesz az étel, akkor az állandó étlapra is felkerül.

Az üzletvezető kiemelte, hogy a vendégek egyre inkább igénylik a minőséget, legyen szó menüről vagy éppen egy à la carte ételről. Minden esetben száz százalékot kell nyújtani, attól függetlenül, hogy a vendég mennyit költ.

Ilyen egy lecsó újragondolva...

A közösségi média világában elég csak egyszer hibázni, és az illető már teszi is ki a véleményét a Facebookra, amit az ismerősei elolvasnak, és még meg is osztanak. Ezért is figyelnek oda a legapróbb részletekre, mint például a tálalásra, hiszen a fiatalabb, huszonéves korosztály szívesen jelentkezik be egy étteremből, és fényképezi le a limonádéját, a koktélját, a kávéját, az ebédjét vagy éppenséggel a vacsoráját.

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

A hét sztorija

Eseménynaptár

  • A rendőrök kiemelt figyelemmel ellenőrzik a boltok, forgalmas áruházak környékét
    A rendőrök kiemelt figyelemmel ellenőrzik a boltok, forgalmas áruházak környékét
  • Az idősotthonokban a dolgozók 24 órás műszakban is alkalmazhatók, 48 órás pihenőidővel
    Az idősotthonokban a dolgozók 24 órás műszakban is alkalmazhatók, 48 órás pihenőidővel
  • Belső forrásokból akarja finanszírozni a gazdaságvédelmi akciótervet a kormány
    Belső forrásokból akarja finanszírozni a gazdaságvédelmi akciótervet a kormány
  • Online színházi portált tervez a Vörösmart ySzínház a Fehérvár Televízióval közösen
    Online színházi portált tervez a Vörösmart ySzínház a Fehérvár Televízióval közösen
  • Gazdaságvédelem: év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, 500 ezer forintos, 0%-os diákhitel, vészhelyzet végéig családi pótlék
    Gazdaságvédelem: év végéig felfüggesztik az idegenforgalmi adót, 500 ezer forintos, 0%-os diákhitel, vészhelyzet vég...
  • Speciális védőeszközökkel ellátott mentőegységek dolgoznak országszerte
    Speciális védőeszközökkel ellátott mentőegységek dolgoznak országszerte
  • Továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a vonatokat
    Továbbra is folyamatosan fertőtlenítik a vonatokat
  • Online kutatást indított a Prosperis Alba Kutatóközpont
    Online kutatást indított a Prosperis Alba Kutatóközpont
  • A járvány idején ingyenes a parkolás a közterületeken
    A járvány idején ingyenes a parkolás a közterületeken
  • Módosul Húsvétkor a hulladékszállítás
    Módosul Húsvétkor a hulladékszállítás
  • Ismét lebuktattak két, szájmaszkokkal üzletelő csalót
    Ismét lebuktattak két, szájmaszkokkal üzletelő csalót
  • Több európai országban is látszik már a pozitív fordulat
    Több európai országban is látszik már a pozitív fordulat
  • Az állam, az önkormányzat és a gazdasági szereplők összefogását szorgalmazza Székesfehérvár polgárm
    Az állam, az önkormányzat és a gazdasági szereplők összefogását szorgalmazza Székesfehérvár polgárm