Rain13 °C
2020. május 31. vasárnap Angéla
Menü

Mindent kaptam bele, csak azt nem, amit kértem, avagy egy büfé ebéd története

Mindent kaptam bele, csak azt nem, amit kértem, avagy egy büfé ebéd története
(Fotó: commons.wikimedia.org)

Nagyjából fél évvel ezelőtt felfedeztem Székesfehérvár belvárosában egy büfét, ahonnan egyébként rendelni is lehet. A fotón nagyon mutatós, háromszög alakú szendvicsek voltak, apró, ínycsiklandó kolbászkákkal töltve. Természetesen egyből rendeltem belőle, majd hamar rájöttem, hogy ez volt az utolsó alkalom. Nem csak a látvány volt borzalmas, hanem az íze is. A napokban újra elsétáltam a büfé előtt, és egy másik szendvicsre lettem figyelmes. Gondoltam, adok még egy esélyt a helynek, hátha. Nézzük meg érdemes volt-e.

A történet ott kezdődik, hogy a büfé felé sétálva megpillantottam a pultos hölgyet amint lelkesen csacsorog a barátnőivel a hely hátsó kijáratánál. Itt már éreztem, hogy nem leszek a kedvence, hiszen hogy képzelem én azt, hogy rendelni akarok, amikor neki fontosabb dolga is akad, mint hogy engem kiszolgáljon? És lám igazam lett: egy nem túl kedves "mit adhatok?" kérdést és szikrázó tekintetet kaptam. Kértem hát egy szendvicset, amiben a kiírás szerint apró kolbászkák, sajtszósz, uborka, és jalapeno paprika szerepelt. Körülbelül három perc várakozás után elkészült a szendvicsem, az alábbi fotón láthatjátok is:

Mindent kaptam bele, csak azt nem, amit kértem, avagy egy büfé ebéd története

Az első kérdés, ami felmerül a szendvics láttán, hogy sajtszósz helyett miért ketchup van a tetején, de megnyugtattam magam, hogy talán majd az első harapás után beköszön a sajtszósz is. Nem így lett. Viszont legalább volt benne mustár és pirított hagyma, itt már egy szem uborkát is felfedeztem, ahogy a fotón is láthatjátok:

 Mindent kaptam bele, csak azt nem, amit kértem, avagy egy büfé ebéd története

Nem lenne semmi gond a ketchuppal, mustárral és pirított hagymával, ha ezek mellett felleltem volna benne némi sajtszószt és jalapeno paprikát is, amit valójában kértem bele. A szendvicsem felénél jártam, tehát még lelkes voltam, hátha az alján lesz a legjobb része, jó sok sajtszósz és a kedvencem, a jalapeno paprika. Újabb csalódás, semmi nem volt az alján, csupán hat szelet csemegeuborka fél deci ketchupba áztatva, mindezt 690 forintért.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák


Ez van

A hét sztorija

  • Gyermeknap alkalmából számos program színesíti a mai napot
    Gyermeknap alkalmából számos program színesíti a mai napot
  • Akiknek a magyar vasúthálózatot köszönhetjük: a Sina bárók mesébe illő története
    Akiknek a magyar vasúthálózatot köszönhetjük: a Sina bárók mesébe illő története
  • Fejérben nem nőtt a fertőzöttek száma, maradt a 370 fő
    Fejérben nem nőtt a fertőzöttek száma, maradt a 370 fő
  • A II. világháborús keresztnél emlékeztek a hősökre az Öreghegyen
    A II. világháborús keresztnél emlékeztek a hősökre az Öreghegyen
  • Bár a tömeges megbetegedéseket sikerült elkerülni, a járvánnyak még nincs vége
    Bár a tömeges megbetegedéseket sikerült elkerülni, a járvánnyak még nincs vége
  • Megkéseltek két embert Gyulán
    Megkéseltek két embert Gyulán
  • Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
    Újabb pályázati lehetőség nyílik az OkosÓvoda programban
  • Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben
    Varga: a járvány elleni védekezés és a gazdaságvédelem kap elsőbbséget 2021-ben

Eseménynaptár