Partly cloudy20 °C
2019. szeptember 17. kedd Zsófia
Menü

Légy stílusos a nyári esőben is!

Légy stílusos a nyári esőben is!
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

A legtöbbünk bánatára idén nyáron eddig is gyakran szakadt ránk az ég. Nagy mennyiségű eső, erős szél és zivatarok idején hűvösebb idő, ez az, ami a meteorológusok szerint még jó darabig velünk marad. De ha már így van, akkor is legyünk stílusosak! Mutatom hogyan.

Nem tudom, ki hogy van vele, de én az ilyen zivatarokkal terhelt napokon nem mindig tudom, hogy mit vigyek magammal, legyen szó nyaralásról vagy fesztiválról, kirándulásról. Ezért most összeszedtem azokat az alapdarabokat, amelyekkel mindenképpen érdemes komolyan számolnod hasonló időjárási körülmények között.

Abban a remek helyzetben vagyunk, hogy mostanra már az eső és vihar idején bevethető termékek a praktikumot túlnőve abszolút menők és divatosak is, de még mennyire! No, de nézzük a konkrétumokat:

1. Nem, nem ciki a gumicsizma! 

Az hiszem ez egy örök dilemma. Most akkor a gumicsizma ciki vagy nem? A divatvilág jelenlegi álláspontja szerint egyáltalán nem az, sőt! Fontos, hogy vannak szabályok, amiket ha betartunk, akkor soha, senki nem fog bennünket leszólni csak azért, mert gumicsizmában úszunk el egészen hazáig. Két nagy hátránya van a gumicsizmáknak, de ha odafigyelünk, akkor bátran hordhatjuk őket mindenkor és mindenhol.

 • Alapanyagukból kifolyólag nem túl kellemes illatúak, így a munkahelyen mellettünk ülő nem biztos, hogy rajongani fog érte. Ezért fontos, hogy a lábbeli kiválasztásakor azt vegyük meg, amelyik kevésbé kellemetlen szagú.
 • A másik hátránya pedig az, hogy egyáltalán nem légáteresztőek, tehát nem szerencsés egy egész napot gumicsizmában tölteni, hiszen a lábunk befülledhet. A megoldás egyszerű, vigyünk magunkkal váltócipőt, és amint beértünk a munkahelyre, egyszerűen cseréljük le. 

A gumicsizma, valószínűleg az időjárás kiszámíthatatlansága okán, ma már abszolút mindennapi viselet, ezért egyre nagyobb választékot találunk belőle az üzletekben. Lehet ez a lábbeli magas szárú vagy éppen bokacsizma, egyszínű vagy extrémen színes, esetleg apró mintás is, egy azonban biztos: garantáltan menők leszünk bennük. 

Én azt gondolom, hogy igen is érdemes beruháznunk legalább egy pár ilyen lábbelibe, hiszen abszolút hálás darab, amit nemcsak nyári zivatarok idején, hanem szinte egész évben hordhatunk. Garantáltan mi is így gondoljuk majd, legkésőbb akkor, amikor egy reggeli vihar után nem kell egész nap vizes zokniban ücsörögnünk a munkahelyünkön.

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

2. Férfiak és a gumicsizma

Én azt mondom, hogy miért ne, de az urak nálam sokkal szkeptikusabbak ebben a kérdésben (is). Véleményem szerint nekik is joguk van ahhoz, hogy özönvízszerű esőben is száraz zoknival érjenek be a munkahelyre, vagy esetleg az ő kedvenc bőrcipőjük se essen a nyári felhőszakadás áldozatául. Nos, mégis úgy látom, hogy a férfiak a gumicsizmával nem igazán tudnak/akarnak megbarátkozni, pedig számukra is kiváló modelleket készítenek. Kivételt csupán bizonyos hobbik és időtöltések alkalma képez, úgy mint a horgászat, a vitorlázás vagy a vadászat. Az utcán azonban még a mai világban is csak a legritkábban láthatjuk az erősebbik nem képviselőit gumicsizmában. 

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

3. Esernyő? Naná!

Elengedhetetlen kellék, így minden bizonnyal mindenkinek lapul a táskájában egy kicsire összezárható típus, otthon pedig megtalálható még legalább egy sétapálca méretű verzió is, amit csak akkor veszünk elő, ha utána nem kell egész nap magunkkal cipelni. Az esernyők helyzete a divatvilágban eléggé mostoha, hiszen leginkább azért hordjuk magunkkal, mert muszáj, ráadásként sokan tudat alatt a rossz idővel azonosítjuk. Pedig fontos kiegészítőnk lehet, sőt, ha színben és motívumaiban is passzol a szettünkhöz, akkor még egy kis pluszt is hozzáad a megjelenésünkhöz.

Idén nagy divat az átlátszó esernyő, amin keresztül akár az eget és a villámokat is kémlelhetjük. De akik szeretnék, hogy ernyőjük jobb kedvre derítse őket és másokat a rossz időben, azok választhatnak a margarétamintás, a bájos pöttyös vagy akár flamingós darabok közül is. Az egyszínű fekete híveinek is kínál az idei szezon egy kis csavart, hiszen például cicafüllel ellátott fogóval bárki belecsempészhet egy kis huncutságot az összeállításába.

Az esernyő nemcsak rendkívül hasznos kellék, hanem nagyon stílusos kiegészítő is lehet, és csak rajtunk múlik, hogy melyiket választjuk. Bár néhányan óvakodnak az erőteljes színű daraboktól, idén azonban a szakemberek szerint akkor leszünk menők, ha az esernyőnk átlátszó vagy minél színesebb mintákkal díszített. 

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)

4. Esőkabát

Természetesen az esőkabát is elmaradhatatlan kellék 2018-ban!  Itt nem a tenyérnyi kis zacskóba belehajtogatott színes, nejlon csodákra gondolok, hanem a jól szabott, vízlepergető anyagból készült viharkabátokra. Ha ilyet viselünk, jöhet zivatar vagy szélvihar, biztosan megvéd minket az időjárás viszontagságaitól.

Idén tavasszal ismét beszerezhetők voltak a parkákat idéző, ámde vízhatlan anyagból készült esőkabátok, de a bevállalósabbak vásárolhatnak maguknak extrémebb, átlátszó darabokat is, amelyek alatt abszolút jól látható, mit is vettünk fel aznap. Legyen ballon szabású, A-vonalú, esetleg pöttyös, virágmintás vagy átlátszó az esőkabátunk, egy jó ernyővel és gumicsizmával kiegészítve bárkiből divatikon lehet, azt garantálom.

Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Élet az esőben... (Fotó: pinterest.com)
Ha egy picit is bizonytalan vagy, hogy melyik kiegészítőt válaszd, és jól jönne az útmutatás, akkor ne habozz a segítségemet kérni, az Alba Plaza jóvoltából ingyenesen. További infókért és időpontfoglalásért kattints ide!

Légy stílusos a nyári esőben is!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Nem ugrott meg a nyelvvizsgára jelentkezők száma a felsőoktatási felvételi szigorítása miatt
  Nem ugrott meg a nyelvvizsgára jelentkezők száma a felsőoktatási felvételi szigorítása miatt
 • Megnyílt az Alba Innovár 2
  Megnyílt az Alba Innovár 2
 • Folytatódik az M7-es autópálya felújítása
  Folytatódik az M7-es autópálya felújítása
 • Nagy a mozgolódás az étel- és italautomaták piacán
  Nagy a mozgolódás az étel- és italautomaták piacán

A hét embere

 • Október 6-ig lehet pályázni növényekre Székesfehérváron
  Október 6-ig lehet pályázni növényekre Székesfehérváron
 • Székesfehérvár is csatlakozott az Európai Mobilitási hét programjaihoz
  Székesfehérvár is csatlakozott az Európai Mobilitási hét programjaihoz
 • Gumicsónakkal próbáltak Magyarországra szökni a Tiszán át
  Gumicsónakkal próbáltak Magyarországra szökni a Tiszán át
 • Péntekig országszerte 14 városban várják a véradókat
  Péntekig országszerte 14 városban várják a véradókat
 • Délelőtt és délután vékonyabb, szakadozottabb felhőzet lesz felettünk
  Délelőtt és délután vékonyabb, szakadozottabb felhőzet lesz felettünk
 • Alzheimer világnapja - kampányrendezvény Székesfehérváron
  Alzheimer világnapja - kampányrendezvény Székesfehérváron
 • A vártnál is népszerűbb a Magyar Állampapír Plusz
  A vártnál is népszerűbb a Magyar Állampapír Plusz
 • Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók
  Ingyenes fertőtlenítőszert kaphatnak a sertéstartók

Eseménynaptár

 • Magyarországon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés
  Magyarországon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés
 • HÍRADÓ 2019. szeptember 16.
  HÍRADÓ 2019. szeptember 16.
 • Óráiskerék épül a Zichy ligetben
  Óráiskerék épül a Zichy ligetben
 • Itthon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés
  Itthon is elindult az európai lakossági egészségfelmérés