Partly cloudy19 °C
2019. szeptember 22. vasárnap Móric
Menü

Mennyire ismered Magyarország településeit?

Mennyire ismered Magyarország településeit?
Na, mennyit találtatok el? (Fotó: avopix.com)

Tudom, a kérdés eléggé tágnak hathat, de a legtöbb ember elsősorban a környezetében található települések elhelyezkedésével van tisztában. Persze szabadidőnkben első körben Magyarországon belül keresgélünk látnivalókat, így utazás közben számos település neve ragadhat ránk. Hogy meglessétek, mennyire vagytok képben hazánk földrajzával, egy pöpec kis tesztet hoztam nektek, ahol települések elhelyezkedését kell belőnötök. Mindezt vaktérképen.

A vaktérkép szó hallatán mindig az általános és középiskolás éveim ugranak be, amikor egyik kedvenc tárgyamon, földrajzon, mindenféle jelölések nélküli térképeken kellett belőnünk, hogy hol is helyezkednek el a folyók, a tavak, a hegységek és bezony a települések. Mit is mondjak? Minden percét élveztem, és nagy valószínűséggel ezért is tettem le az emelt földrajz érettségit.

Bár betéve tudtam Magyarország, Európa, sőt, még Ázsia és Amerika földrajzát is, az évek során elkoptak az ismereteim, így nagyon is megörültem, amikor rátaláltam erre a patent feladványra, ahol a lelkes internetező kiderítheti, hogy mennyire ismeri Magyarország egyes településeinek elhelyezkedését.

Férfiasan bevallom, nem jártam túl nagy sikerrel. De ez még véletlenül se tántorítson el titeket.

A tesztet ide kattintva érhetitek el.

A teszt indításához kattintsatok a kép fölött az Új játék indítása gombra. Kaptok egy településnevet - a térképre kattintsatok oda, ahol szerintetek a hely található - piros pötty jelzi a ti kattintásaitokat és zöld pötty jelzi a valós helyet. Ha ez megvan, akkor a Következő város gombra kattintva kapjátok az új feladatot. Összesen öt települést kell eltalálnotok, a végén pedig a program kiszámolja, hogy mennyire volt pontos a helymeghatározásotok. 

 Mennyire ismered Magyarország településeit?

Ha tetszett a magyarországi játék, akkor lejjebb kukkantva számos más vaktérképet találhattok, így kipróbálhatjátok magatokat más országok, földrészek térképén is. Hajrá, hajrá!

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

A hét embere

Eseménynaptár

 • Egyre népszerűbbek a tematikus utak
  Egyre népszerűbbek a tematikus utak
 • Tele vannak a magyarországi gáztárolók
  Tele vannak a magyarországi gáztárolók
 • Veteránautók indultak Székesfehérvárról a Balaton felé
  Veteránautók indultak Székesfehérvárról a Balaton felé
 • Székesfehérváron is sok program lesz a Kulturális Örökség Napjain
  Székesfehérváron is sok program lesz a Kulturális Örökség Napjain