Partly cloudy20 °C
2019. április 22. hétfő Csilla
Menü

Most már nyugodtan írhatom: tavasz van, ám a felhőtlen jó időre még várni kell

Most már nyugodtan írhatom: tavasz van, ám a felhőtlen jó időre még várni kell
Tavasz van, de a látvány még nem az igazi (Fotó: likechristmaseveryday.com)

Bár a héten minden nap úgy hagytam el az otthonomat, hogy bármelyik pillanatban eleredhet az eső, azért nyugodtan konstatáltam, hogy rövidebb-hosszabb időre kisütött a nap is. A jövő héten marad a javuló tendencia, annyi különbséggel, hogy a tíz fokok mellett a reggeli órákban mínuszok is előfordulhatnak.

Március első két hetében kaptunk hideget-meleget egyaránt, ám egy valami azért csak állandósult: a tíz fok fölötti hőmérséklet. Bár még nem igazán tudtuk kiélvezni a napsütést, de előkerültek a vékonyabb szettek, így már csak egy-egy futózápor és indokolatlan széllökés rondíthatott bele a napfény iránti megszállottságunkba.

Sajnos a jövő héten is eléggé szeszélyes időnk lesz, kisebb lehűlés várható: a leghidegebb órákban mínuszok is lesznek, de sok lesz a napsütés és a maximumok többfelé 15 fok körül alakulnak - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.

Hétfő délelőtt elsősorban a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében fordulhat elő eső, záporeső, majd estétől már a Tiszántúlon is eshet. Főként az ország nyugati felében erős, eleinte néhol még viharos lesz a szél. A leghidegebb órákban 5-10 fok lesz. A nappali maximumok 6-18 fok között alakulnak.

Kedden reggelig elszórtan, napközben helyenként fordulhat elő eső, zápor.

Szerdán napos idő várható, csapadék nem valószínű. A szél élénk, helyenként erős lesz. A minimumhőmérséklet kedden mínusz 1 és plusz 6, szerdán mínusz 2 és plusz 5 fok között valószínű. A maximumhőmérséklet mindkét nap 9 és 14 fok között alakul.

Csütörtökön napos idő várható csapadék nélkül. A szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 2, a legmagasabb 10-15 fok között valószínű.

Pénteken és szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A minimumhőmérséklet mindkét nap 1 és 6, a maximumhőmérséklet 12 és 18 fok között valószínű.

Vasárnap átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, elszórtan eső, zápor is lehet. A szél több helyen megerősödhet. A leghidegebb órákban 2-7 fok lesz. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő.

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Galéria

Ez van

 • Ukrán elnökválasztás - elismerte vereségét Porosenko
  Ukrán elnökválasztás - elismerte vereségét Porosenko
 • Srí Lanka - vészhelyzeti telefont hívhatnak a magyarok
  Srí Lanka - vészhelyzeti telefont hívhatnak a magyarok
 • A forgalmat segítik a rendőrök húsvétkor
  A forgalmat segítik a rendőrök húsvétkor
 • Palóc húsvét Füleken
  Palóc húsvét Füleken

A hét embere

Eseménynaptár