4 évnél régebbi cikk

WiFi4EU: már Nadapról is ingyen posztolhatunk
·Techingyen·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotójaWiFi4EU: már Nadapról is ingyen posztolhatunk
·Techingyen·Utolsó frissítés: undefined

Több mint 10 000 pályázó közül került ki az a 3 400, amely az Európai Bizottság WiFi4EU kiírásának köszönhetően ingyenes wifi-pontokat valósíthat meg. Nadap is a nyertesek között van, így hamarosan ingyen wifiről posztolhatjuk a nadapi szelfiket.

Az Európai Bizottság második alkalommal írta ki a WiFi4EU pályázatot, melyre több mint 10 000 európai település adta be anyagát. A Bizottság végül 3 400 településnek ítélte meg a támogatást, mely fejenként 15 000 euró (nagyjából 4,875 millió forint) értékű fejlesztési lehetőség.

A nyertes települések önkormányzatai ebből az összegből wifi-pontokat hozhatnak létre, olyan, az adott településen található közösségi pontokon, ahol ingyenes internetezési lehetőség még nem áll rendelkezésre. Ilyenek lehetnek múzeumok, parkok, strandok vagy egyéb közösségi terek.

A 3400 nyertes település között 63 magyarországit találunk, a Fejér megyei indulók közül ezúttal Nadap nyert el a pályázatot. A megvalósuló wifi-pontokat az adott összegből három évig kell üzemeltetni, természetesen ezen időszak után az önkormányzatokon múlik, folytatják-e az ingyenes lehetőséget.

Az Európai Bizottság hamarosan újabb kiírásokat tesz közzé az ingyenes wifi-pontok bővítésére, a tervek szerint 2020 végéig két ütemben pályázhatnak az önkormányzatok, reméljük, további Fejér megyei települések is ott lesznek majd a nyertesek között.

A mostani kiírásban győztes magyarországi települések:

Alsónémedi, Balatonendréd, Ballószög, Békésszentandrás, Bodrogkeresztúr, Budapest 12. ker. Hegyvidék, Budapest 17. ker. Rákosmente, Bugacpusztaháza, Bugyi, Csolnok, Csömör, Csővár, Domaszék, Dombóvár, Fót, Füzesabony, Gönyű, Harta, Hernád, Heves, Himesháza, Horpács, Kisújszállás, Kurd, Mezőberény, Mikepércs, Mogyoród, Nadap, Nagycserkesz, Nagykovácsi, Nyíradony, Nyírtét, Ormándlak, Pap, Pécs, Pilisszentiván, Salköveskút, Sántos, Sényő, Siójut, Söpte, Sorkikápolna, Sorokpolány, Sülysáp, Szajk, Szarvas, Szeged, Székely, Szekszárd, Szendehely, Taktaharkány, Taktaszada, Tápiószentmárton, Tiszazug, Tököl, Tömörd, Tüskevár, Újfehértó, Üllő, Vasasszonyfa, Vassurány, Vasszilvágy, Veresegyház.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek