Fair18 °C
2019. október 17. csütörtök Hedvig
Menü

Ez a mondat hangzott el a legtöbbször a Jóbarátokban, a Trónok harcában és még néhány kedvencetekben

Hiánypótló adatokat gyűjtött össze a Blu nevű cég, amelyekből kiderül, hogy mely jellegzetes mondatokat használták a leggyakrabban többek között a Jóbarátokban, a Trónok harcában és a South Parkban. Érdemes meglesnetek, ugyanis nem feltétlenül az lesz a nyerő, amelyre elsőre gondoltok.

Nem mindennapi kutatást végzett az alapvetően elektromos cigarettákban utazó Blu nevű vállalat, ugyanis hét rendkívül népszerű sorozat közel ezerötszáz forgatókönyvét nézte át, hogy utánajárjanak a nagy rejtélynek, miszerint mely mondatot koptatták a legsűrűbben az adott szériában.

A Blu adatokat gyűjtött a Jóbarátokból, a Trónok harcából, a South Parkból, A Simpson családból, a The Office-ból, a Rick és Mortyból és a Szemesnek áll a világból, így olyan sorozatok kerültek porondra, amely eredményeire sanszos, hogy nagyon sokan kíváncsiak.

Jóbarátok

Első körben vizsgáljuk meg sokunk fiatalkorának egyik nagy kedvencét, a Jóbarátokat, amely számtalanszor megnevettette a népeket.

 

Ez esetben az a mondat lesz a nyerő, amely először beugrott, ám még így is meglepően kevésszer hangzott el Joey csajozós szövege a "Na, mi a helyzet?". A dumagép tíz évad alatt összesen tizenkilencszer dobta be magát. A Janice-féle "Ó, te jó ég!" csak tizenkétszer, Ross siránkozása a "De hát szakítottunk!" pedig kilencszer csendült fel.


Trónok harca

Második áldozatunk az idén véget érő (kritikánkat az utolsó évadról itt találjátok) és a fináléval hatalmas közfelháborodást kiváltó Trónok harca lesz, amely szintén számos emlékezetes szólással gazdagította repertoárunkat.

 

A Trónok harca (ide kattintva megleshettek néhány Fehérvár közeli helyszínt, ahol a sorozat foroghatott volna) egyik, ha nem a legfontosabb sora, amely egyben a Stark-ház jelmondata is, a "Közeleg a tél" - meglepő, de - csupán tizenegyszer hangzott el nyolc évad alatt: egyszer mondta Benjen, Arya, Aemon mester, Robb, Yoren, Catelyn, Stark-katona és Mance Rayder, kétszer pedig Ned, Havas Jon és Stannis Baratheon szájából hangzott el. Ezzel szemben az utolsó évadokban megjelent, majd rongyosra járatott "Észak királya!" negyvenhétszer csendült fel, míg az abszolút győztes nem lett más, mint a kedves félóriás, Hodor, aki kedvenc idézetével lopta be magát az emberek szívébe: Hodor!


A Simpson család

Harmadik nekifutásra lessük meg egyik személyes kedvencemet, A Simpson családot, amely jópofa karaktereivel és vicces történeteivel az első pillanattól kezdve megnyert magának.

 

A Simpson család lassan megszámlálhatatlan mennyiségű évada során (összesen harminc) szintén számos említésre méltó szállóigével és dumával találkozhattatok. A Blu felmérése szerint Homer Simpson örömujjongása a "Woo hoo!" csendült fel a leggyakrabban (1053), ám mivel ez nem teljes értékű kifejezés, ezért nem került bele a szavazásba. Így első helyen maga az ördög, Charles Montgomery Burns legtöbbször ismételgetett szava végzett, amely egyszerű "Smithers!"-ben merül ki, a második helyen pedig Homer fegyelmező szólása a "Te kis te...!" ért célba, amelynek Bart itta meg a levét. És ha már Bart Simpson, akkor ő is felkerült a dobogóra, mégpedig az "Ay carumba!" felkiáltásával, amely minden szituációban megállja a helyét.


South Park

Meg kell említenünk még a South Parkot is, amelytől amennyire rettegtem gyerekkoromban, annyira megkedveltem fiatalkoromban. Volt, hogy a South Park szórakoztató, ám néhol beteg történeteire szenderültem álomba. Kinek mi...

 

Na, hát a South Park igencsak kemény dió, ugyanis a sorozat nagy százalékát a káromkodások teszik ki. Így hangozhatott el harmadik legtöbbször a "You bastards!", azaz a "Kö*ögök!" rendkívül pofás szólás, amit nem sokkal előzött meg a "Úristen, megöltétek Kennyt!" szintén legendás egysoros. Az leggyakrabban használt kifejezés pedig kihez máshoz, ha nem a nagy Eric Cartmanhez kapcsolódik, de nem úgy ahogy azt elsőre gondolnátok: a "Segges" megszólítást kedvenc Cartmanünkön kívül majdnem minden főszereplő használta, éppen az említett rosszcsont degradálása végett.  

A maradék négy sorozathoz nem készítettem külön szavazást, ugyanis annyira egyértelmű (vagy éppen nem) a győztes, hogy elég csak megemlítenem őket. A Rick és Mortyban a "Wubba-lubba-dub-dub!" az abszolút nyerő, míg a The Office-ban kilenc különböző megszólaló használt más és más kifejezéseket nem kevesebbszer, mint hatvanszor. Szóval itt kilenc győztes született. A Szemesnek áll a világot meg mondom őszintén, hogy nem ismerem, ám a kutatás alapján a nem túl extrém "Bonjour"-kifejezés vitte a prímet. Ha a további kifejezésekre is kíváncsiak vagytok akkor kattintsatok ide, ha pedig magatok győződnétek meg a legtöbbször elhangzó egysorosokról, akkor lessétek meg kedvenc sorozataitokat. Jó számolgatást!

Kapcsolódó cikkek

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Most olvassák

Ez van

 • Az Év Bölcsődéje - eddig négy székesfehérvári bölcsőde is esélyes
  Az Év Bölcsődéje - eddig négy székesfehérvári bölcsőde is esélyes
 • Giro d'Italia – élménykerékpározás - forgalomkorlátozások is lesznek
  Giro d'Italia – élménykerékpározás - forgalomkorlátozások is lesznek
 • Trianon emlékév - az 1919-es román megszállásról tartanak konferenciát
  Trianon emlékév - az 1919-es román megszállásról tartanak konferenciát
 • Víz Világtalálkozó - magyar fejlesztésű talajkondícionáló készítményt mutattak be
  Víz Világtalálkozó - magyar fejlesztésű talajkondícionáló készítményt mutattak be

A hét embere

 • Szabad Városok Szövetsége - ellenzéki településvezetőkből álló hálózat kiépítését tervezi Karácsony
  Szabad Városok Szövetsége - ellenzéki településvezetőkből álló hálózat kiépítését tervezi Karácsony
 • Teljes légtérzár - drónokkal zavarták a légiközlekedést Pesten
  Teljes légtérzár - drónokkal zavarták a légiközlekedést Pesten
 • Meghalt a veronai buszbaleset hőse
  Meghalt a veronai buszbaleset hőse
 • Globális razzia - egy csapással több száz pedofilt tartóztattak le
  Globális razzia - egy csapással több száz pedofilt tartóztattak le
 • Wales - Magyarország - húsz perc alatt eladták a vendégjegyeket
  Wales - Magyarország - húsz perc alatt eladták a vendégjegyeket
 • Orbán Viktor: Az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte
  Orbán Viktor: Az önkormányzati választásokat a Fidesz nyerte
 • HÍRADÓ 2019. október 16.
  HÍRADÓ 2019. október 16.
 • Az éjszakai utazóknak kedvez a MÁV
  Az éjszakai utazóknak kedvez a MÁV

Eseménynaptár

 • Tovább bővült az építőipar - lassult a növekedés
  Tovább bővült az építőipar - lassult a növekedés
 • Egyetemi Duatlon Országos Bajnokság - forgalomkorlátozás vasárnap a Csíkvári úton és környékén
  Egyetemi Duatlon Országos Bajnokság - forgalomkorlátozás vasárnap a Csíkvári úton és környékén
 • Állandó és változó babakultúra - játéktörténeti konferencia a Hetedhét Játékmúzeumban
  Állandó és változó babakultúra - játéktörténeti konferencia a Hetedhét Játékmúzeumban
 • Trianon emlékév - az 1919-es román megszállásról tartanak konferenciát
  Trianon emlékév - az 1919-es román megszállásról tartanak konferenciát
 • Október 23. - idén is 22-én kezdődnek a nemzeti ünnepi megemlékezések
  Október 23. - idén is 22-én kezdődnek a nemzeti ünnepi megemlékezések
 • Milliárdos segítség - Európa első vízalapját indította el az MFB
  Milliárdos segítség - Európa első vízalapját indította el az MFB
 • HÍRADÓ 1-kor 2019. október 16.
  HÍRADÓ 1-kor 2019. október 16.
 • Kertalja Origó - az újraélesztést tanítják
  Kertalja Origó - az újraélesztést tanítják
 • Már csak október 31-ig fizethettek a régi 500 forintossal
  Már csak október 31-ig fizethettek a régi 500 forintossal