2 évnél régebbi cikk

Íme a kedvenc mobiljaink ranglistája
·Techmobil·Utolsó frissítés: undefined
Íme a kedvenc mobiljaink ranglistája
·Techmobil·Utolsó frissítés: undefined

A SentiOne online felméréséből kiderült, a Samsung okostelefonjai a legnépszerűbbek a hazai felhasználók körében, a listán az iPhone a második, a Huawei a harmadik.

Ahogy rengeteg más termék kapcsán, úgy a mobiltelefonok között is mindenkinek megvan a maga kedvence. A SentiOne egy online felmérést készített, melyben az egyes márkák népszerűségét mérte fel az internetes vélemények alapján, melyeknél figyelték az említések sűrűségét, a kommentek minőségre és felhasználási lehetőségre tett észrevételeket, véleményeket.

Az információkat több platformról gyűjtötték, így a Facebook mellett a különböző fórumokról és a márkák saját, illetve hozzájuk közvetlenül kapcsolódó weboldalairól is figyelembe vették a véleményeket. Az adatok elemzése után a SentiOne összeállított egy listát, mely az Okostelefon Social Index nevet kapta.

Ezen a listán viszonylag nagy fölénnyel a Samsung végzett az élen 16 351 ponttal. A dél-koreai gyártó elsősorban a Galaxy S20, S10 és az S6 típusoknak köszönheti elsőségét, az online említések és vélemények alapján ezek a legkedveltebb típusai a márkának.

A Samsung mellett további három márka számít meghatározónak

pixabay.com/Pexels

Amennyire nagy az előnye a Samsungnak az első helyen, olyan szoros lett a verseny a második pozícióért. Itt végül az amerikai iPhone végzett 11 370 ponttal, míg a harmadik a kínai Huawei lett, mely mindössze 9 ponttal kapott kevesebbet, 11 361 ponttal ért oda a dobogó harmadik fokára.

Szintén magas social index pontszámot kapott az ugyancsak kínai Xiaomi, mely 10 399 egységgel lett a negyedik, ezt követően azonban jön egy komoly szakadék: a dél-koreai LG már csak 5 339 pontot ért el. Az első tízbe még odafért a Sony, a ZTE, a Nokia, a Honor és a OnePlus is.

Könnyen elképzelhető, hogy a fenti sorrendben hamarosan újabb változás lesz. A Canalys piacelemző cég jelentése szerint ugyanis a kínai Xiaomi (17%) 2021. második pénzügyi negyedévében megelőzte az iPhone-t gyártó Apple-t (14%), és a Samsung (19%) után már az egész világot figyelembe véve a második legnagyobb piaci részesedéssel rendelkezik az okostelefon-gyártók között. 

Borítókép: pixabay.com/Firmbee
Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek