2 évnél régebbi cikk

Így taníthatsz vállalkozói ismereteket középiskolásoknak
·Oktatásinnováció·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
Így taníthatsz vállalkozói ismereteket középiskolásoknak
·Oktatásinnováció·Utolsó frissítés: undefined

Szeretnéd egy új szemléletű tananyaggal feldobni a tanórákat? A közép-európai középiskolás diákok közel 70%-a nem tudja, hogyan kell egy vállalkozást elindítani. Ezen segít az InnoSchool nemzetközi projekt.

A cél egy olyan tananyag kidolgozása volt, amely a középiskolás diákok vállalkozói ismereteinek bővítését célozza egy új, élményalapú oktatási szemlélet segítségével. A központi elem egy digitális, böngészőből indítható játék, a Serious Game.

A magyar nyelvre is lefordított játék során a főhős, Marvin és a többi szereplő segítségével saját virtuális vállalkozásunkat hozhatjuk létre az alapötlettől az üzleti terv kidolgozásáig. A játék külön érdeme, hogy a társadalmi vállalkozás típusát helyezi fókuszába, azaz azokat a vállalkozásokat, amelyek a profitszerzés mellett saját környezetük valamely problémájára keresik a választ, és áldoznak is erre a bevételükből.

A cél egy olyan tananyag kidolgozása volt, amely a középiskolás diákok vállalkozói ismereteinek bővítését célozza

KDRIÜ

A játékosok az alábbi 6 megoldásra váró problémakör, azaz 6 forgatókönyv közül választhatnak a játék egy szakaszán: idősgondozás, gyermekjólét, környezetvédelem, vidéki térségek, munkaerő-elvándorlás és kirekesztett csoportok.

A játék folyamán videók és animációk segítik a vállalkozói ismeretek elsajátítását, a kvízek és ellenőrző feladatok során adott jó válaszainkért cserébe pedig aranytallérokat és különböző jutalmakat gyűjthetünk. A játékbeli pénzből aztán saját virtuális irodánkat is csinosíthatjuk.

A játékot tavaly ősszel hazánkban több mint 150 diák tesztelte tanórai keretek között, hiszen a szórakoztató tananyagot tanári vezetéssel tanórai vagy szakköri keretek között is végig lehet játszani. Ehhez további segédanyagot és tanári kézikönyvet is kapnak az oktatók.

Ha érdekli a játék, esetleg tanárként szívesen végigjátszaná diákjaival, akkor ne habozzon felkeresni a Közép-dunántúli Regionális Innovációs Ügynökség munkatársait az alábbi elérhetőségek valamelyikén:
http://www.kdriu.hu/kapcsolat/

A projektről bővebben itt olvashatsz:
http://www.kdriu.hu/innoschool/
http://www.interreg-danube.eu/approved-projects/innoschool

Project co-funded by European Union funds (ERDF, IPA, ENI)

A projekt A Duna Transznacionális Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és a Magyar Állam társfinanszírozásával valósult meg.

Innoschool

KDRIÜ

KDRIÜ 2021 logo

KDRIÜ



Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek