2 évnél régebbi cikk

Már alkalmazás formájában és okosórákon is elérhető a Google fizetési rendszere a Google Pay
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
GooglePay
Már alkalmazás formájában és okosórákon is elérhető a Google fizetési rendszere a Google Pay
·TechKocka·Utolsó frissítés: undefined

A készpénz nélküli fizetési lehetőségek egy új mérföldköve érkezett meg hazánkba is. A múlt héten a Google hivatalosan felvette hazánkat is a GPay alkalmazás támogatási listájára, mely az eddigieken túl újabb lehetőségeket is kínál.

Több év lemaradás után végre itthon is tudjuk telepíteni - mindenféle trükközés nélkül - a Google Pay alkalmazást. A Google a múlt héten, további 10 országgal együtt végre itthon is letölthetővé tette mobilfizetési alkalmazását. Ennek jelentősége abban rejlik, hogy innentől már nem csak natív módon, az Android rendszer ökoszisztémájába integrálva tudjuk használni a fizetési lehetőséget, hanem önállóan telepítve is. 

A natív módon történő használatot persze tavaly tél óta már támogatta a Google hazánkban is, de az nem pont ugyanaz, mint a mostani alkalmazás lehetőségei. A GPay appot telepítve egyrészt sokkal könnyebb a bankkártyák hozzáadása és kezelése, másrészt van lehetőség különböző hűségkártyák, ajándékutalványok hozzáadására is, melyeket így sokkal könnyebb digitális formában kezelni és tárolni, mint a pénztárcákban.

Azonban a támogatás elindításának és a külön telepítésnek leginkább az Androidos okosórák tulajdonosai örülhetnek a legjobban. Mostantól ugyanis a Google Payt telepítve, amennyiben Androidos okosórát használunk és az technikai szempontból támogatja az NFC fizetési lehetőséget, akkor akár már az okosóránkkal is fizethetünk. Amennyiben Androidos okosóránk párosítva van telefonunkkal, az app telepítéskor felkínálja, hogy az óránkra is települjön, mint alapértelmezett fizetési alkalmazás. Innen már csak pár biztonsági beállítás, plusz egy képernyőzár beállítása az órára és már mehetünk is vagizni a kasszához.

A támogatás indításakor a Google Pay rendszerét még csak a K&H Bank, a Revolut, a Curve és a Monese kártyáival tudjuk használni, de mostantól kezdve várhatóan a hazai bankok sem fognak sokat várni az új lehetőség kihasználásával.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek