1 évnél régebbi cikk

Most van a vezeték nélküli fülhallgatók aranykora! Mutatjuk, miért
Fehérvár Médiacentrum fotója
Pixabay/DrNickStafford
Most van a vezeték nélküli fülhallgatók aranykora! Mutatjuk, miért

Nem túlzás a kijelentés, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók virágkorát éljük. Ma már annyira fejlettek ezek a szerkezetek, hogy arról pár évvel ezelőtt még csak álmodni sem mertünk volna! Nem csoda hát, ha végtelen kényelmet és rugalmasságot kapunk, ha használjuk őket. Na és persze kiváló hangminőséget. Nézzük is a részleteket!

Számos gyártó, számtalan variáció

Ma nagy divatja van ezeknek az eszközöknek. Elég csak ránézni a CoolMobile.hu fülhallgató kínálatára és láthatjuk, hogy számos termék kapható! Már nemcsak a paraméterek számítanak, hanem egyre nagyobb elvárás az is, hogy jól is mutassanak ezek a készülékek. Legyenek tetszetősek, legyen szó akár csak a fülbe helyezhető egységekről, akár a tokokról.

De annak ellenére, hogy a külsőségekre is egyre többet adnak a gyártók, az egyéb fejlesztések sem álltak le. Nézzük is meg, hogy mit tud ma egy kiváló vezeték nélküli fülhallgató!

A kiváló hangzás az alap

A legmodernebb fülhallgatók esetén a kiváló hangzás alapnak számít. Persze nem az egy-két ezer forintos termékekről beszélünk, de akár már tízezer forint felett is kiváló minőséget kapunk. Ott vannak például a fenti linken is elérhető Realme Buds márka képviselői, melyeket érdemes kipróbálni.

De vannak olyan darabok is, melyek hangzását el sem hisszük, amíg mi magunk nem halljuk. Egyes típusok még a fülünk egyedi kialakítását és a hallásunkat is figyelembe veszik, és annak megfelelően szólalnak meg. Már-már félelmetes, hogy mennyire komoly szinten járnak a mérnökök ezen a téren is.

Vezeték nélküli fülhallgatók nagyszerű zajszűréssel

Ma már ez is szinte annyira elvárás, mint a jó hangzás. A modern vezeték nélküli fülhallgatók aktív zajcsökkentésre képesek. Akár 25 decibellel is csökkentik a háttérzajokat. Ezzel lőttek a háttérben lévő repülőgépek, metrószerelvények és egyéb szállítóeszközök zavaró hangjának. De akár a háztartási gépek zajától is megszabadítanak minket ezek a kiváló megoldások. Így el tudunk veszni a kedvenc zenénkben, kiválóan hallhatjuk, mi hangzik el a konferenciabeszélgetés során. Sőt, a kedvenc sorozatunkba is belekukkanthatunk a metrón.

Nagy üzemidő, töltőtokkal

Az üzemidő egy kényes pontja a vezeték nélküli fülhallgatóknak. Vezetékes társaikkal ellentétben ugyanis véges a használati idejük. Bizonyos időközönként töltésre szorulnak, hogy újra használhassuk őket.

Szerencsére jól tudják a gyártók is, hogy ez egy kényes pont. Épp ezért ma már olyan egységeket gyártanak, melyek akár 5 órán keresztül is bírják. Sőt, egy 10 perces töltést követően további 3 órán át tudnak szolgálni minket. A hozzájuk készült töltőtokok pedig egyfajta hordozható külső akkumulátornak is tekinthetőek amellett, hogy praktikusak tárolás szempontjából is. Ezek körülbelül 20 órányi plusz üzemidőt tudnak biztosítani számunkra.

Ha valóban szeretnénk kiélvezni a szabadságot, akkor nem kérdés, hogy a vezeték nélküli fülhallgatók mellett kell döntenünk. Hogy közülük melyiket választjuk, azt pedig a felhasználási szokásaink fogják meghatározni.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek