10 hónapnál régebbi cikk

Megújulnak a gárdonyi strandok, a vízminőség és mélység is jobb mint tavaly
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fiers Gábor
Megújulnak a gárdonyi strandok, a vízminőség és mélység is jobb mint tavaly

Polgármester, országgyűlési képviselő és a vármegyei közgyűlés elnöke tartott bizakodó hangú tájékoztatót Gárdonyban. Több strand megújult vagy a közeljövőben megújul, a vízszint 20 centivel magasabb a tavalyinál.

A Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Programnak köszönhetően részben már megújultak Gárdony strandjai. A legnagyobb hazai turisztikai fejlesztéseket összefogó kormányzati program célja, hogy Magyarországot 2030-ra Európa turisztika központjává tegyék. A támogatásoknak köszönhetően Gárdony mind a hat strandja megújulhat. Állami és önkormányzati rész is van abban a  - két pályázati ciklusban elnyert - támogatásban, amiből fejlesztik a strandokat, mondta el Tessely Zoltán. A teljes összegről is szó van a videóban.

Tóth István gárdonyi polgármester a Park strandon zajlott munkálatokról beszélt, Molnár Krisztián, a vármegyei közgyűlés elnöke pedig elmondta, hogy bár az ideálisól elmarad a vízállás, azért a 105-106 centiméter jónak mondható. Főleg, hogy tavaly ilyenkor 20 centiméterrel alacsonyabb volt a gárdonyi vízmélység.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek