9 hónapnál régebbi cikk

Óriásbábok, felvonulás, zene - ilyen volt a szombati hangulat a belvárosban
Fehérvár Médiacentrum fotója
Kiss László
Óriásbábok, felvonulás, zene - ilyen volt a szombati hangulat a belvárosban

Elkezdődött és egészen augusztus 5-ig tart a Királyok a Belvárosban rendezvénysorozat, amely évről évre a Székesfehérvári Királyi Napok felvezető programjaként szolgál. 

Rengeteg résztvevő – köztük kisgyermekes családok sokasága – kapcsolódott be a Királyok a Belvárosban sorozat nyitó felvonulásába, amely a Vörösmarty Színháztól indult, majd a Fő utcán végigsétálva, a Mátyás király emlékmű és a Várostér érintésével tért vissza a teátrumhoz szombaton délután, Szabó Miklós Bence kikiáltó vezényletével.

Az érdeklődők elsőként államalapító királyunk édesanyjával, Sarolt fejedelemasszonnyal ismerkedtek meg a Mátyás-emlékműnél tartott megállónál. Az Országalma melletti második állomásnál Géza nagyfejedelem, Taksony vezér fia volt a főszereplő. Ugyancsak az Országalmánál kísérték figyelemmel a nézők a Fejér Baranta Hagyományőrző Sportegyesület összecsapásait. 

A visszafelé tartó úton a menet még egy megállót tartott a Mátyás-emlékműnél, ahol az államalapító István királyt mutatták be. A felvonulást követően a Zichy ligeti Zenepavilonnál zárult az este, ahol Sára és a Casablanca Club műsorát élvezhette a közönség. A Vörösmarty Színház színművésze, Váradi Eszter Sára és zenésztársai többek között Nat King Cole, Ella Fitzgerald és Edith Piaf dalait és operettslágereket énekeltek a zenekedvelő közönségnek.

A Királyok a Belvárosban programok július 15-én, szombaton 17.00 órakor folytatódnak. Akkor Szent László, Salamon és Könyves Kálmán óriásbábjai, valamint a Tabulatúra Régizene Együttes fogadják a nézelődőket a Fő utcán.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek