8 hónapnál régebbi cikk

Már nem Szabó Péter a Kodolányi rektora
·OktatásKodolányi János Egyetem·Utolsó frissítés: undefined
Fehérvár Médiacentrum fotója
Fehérvár Televízió/Körtvélyes Tivadar
Már nem Szabó Péter a Kodolányi rektora
·OktatásKodolányi János Egyetem·Utolsó frissítés: undefined

Az egyetem eddigi rektora a múlt héten távozott közös megegyezéssel. Átmenetileg Vizi László Tamás általános rektorhelyettes látja el a rektori feladatokat.

Már nem Szabó Péter a Kodolányi János Egyetem rektora, derül ki az intézmény közleményéből, melyet változtatás nélkül közlünk:

„2023. május 17-én a Kodolányi János Egyetemet fenntartó cégnek új tulajdonosa lett, mely a korábbi egyetemi vezetés eredményeinek elismerése és fenntartása mellett alapvető változásokat kíván életbe léptetni az egyetem életében, integrálva azt egy nagyobb holding, az Albensis Tudásközpont képzési portfóliójába. Így olyan szervezeti és stratégiai változásokat kíván végrehajtani, mely megújult egyetemi vezetést igényel.

Ennek részeként az egyetem alapító rektora Dr. Szabó Péter az Egyetem fenntartójával közös megegyezés alapján 2023. augusztus 22-én lemondott rektori kinevezéséről annak érdekében, hogy az egyetem szenátusa által szabályosan kiírásra javasolt pályázat nyomán az új fenntartói elképzelések és az Egyetem számára is a legmegfelelőbb rektort lehessen mihamarabb választani.

Mits Gergely, a KJE Fenntartó Zrt. vezérigazgatója köszönetet mondott Rektor úrnak a több évtizedes egyetem alapítói, szervezői és irányítói feladatkörben végzett munkájáért, mely nélkül ma a magyar felsőoktatás és különösen Székesfehérvár sokkal szegényebb lenne. Az elmúlt évtizedekben kiadott több mint harmincezer diploma beszédes szám, ahogy a 30 éves egyetemi múlt is.

Tekintettel a kialakult helyzetre a 2011. évi CCIV. törvény a nemzeti felsőoktatásról 2. § (2) pontja alapján a fenntartói jogok gyakorlója Dr. Vizi László Tamás általános rektorhelyettest bízta meg a rektori feladok átmeneti ellátásával.”

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek