7 hónapnál régebbi cikk

A zöld-digitális szakadék áthidalása: A CAPACITY2TRANSFORM projekt új utakat keres Közép-Európában
Fehérvár Médiacentrum fotója
KDRIÜ
A zöld-digitális szakadék áthidalása: A CAPACITY2TRANSFORM projekt új utakat keres Közép-Európában

Ahogy a világ erőteljesen a digitális és zöld átmenet felé hajlik, az ipar és a kkv-k egyedülálló kihívással néznek szembe, hogy közös nyelvet találjanak a technológiai szolgáltatókkal, és végrehajtsák a digitális és zöld átmenetet.

Az átmenet egy folyamat, és a digitális és zöld átalakulás legfőbb akadálya nem az új technológiákban lévő tudásrés, hanem a tudás és kompetencia hiánya az átalakítási folyamat cselekvésbe ültetésében.

Az Interreg Central Europe program támogatásával megvalósuló Capacity2Transform (C2T) projekt egy innovatív koncepcióval állt elő, amelyben az üzleti támogató szervezetek a kulturális és kreatív iparágakkal együttműködve új modellt hoznak létre a nem technológiai szektorok üzleti átalakításának támogatására, az emberekre és nem a technológiára összpontosítva.

A Capacity2Transform 11 helyi vállalkozói ökoszisztémát céloz meg a Közép-Európai Régió 9 országában, több iparágat is érintve, beleértve a fenntartható turisztikai kkv-kat.

A zöld-digitális dilemma

Közép-Európa pezsgő kultúrája meghatározó pillanata előtt van. A fenntarthatóság és a digitális modernizálás globális elterjedése hatalmas gazdasági és környezeti lehetőségeket kínál. Azonban a kulturális és kreatív ipar és a fenntartható turisztikai kkv-k még mindig az innovációs folyamat elején járnak, gátolva a régió átfogó fejlődését.

Átalakító kezdeményezés

Ez az úttörő projekt kifejezetten ezt a kapcsolódási hiányt kezeli, 11 elismert intézmény partnerségén keresztül Közép-Európából, amely nemzetközi támogatási platformon keresztül hozza el a hiányzó kompetenciákat a helyi vállalkozói környezetekbe és a kijelölt érdekelt csoportokba.

A cél nemzetközileg kapcsolódni, helyi problémákat elemezni és nemzetközileg konkrét megoldásokat létrehozni különböző üzleti koncepció esettanulmányokhoz. Hosszú távú projekt kimenetelként két innovatív platformot jön létre a projekt keretében, a MediaFactory és a KnowledgeFactory.

A MediaFactory platform a zöld és digitális átmenet köré épülő tartalom létrehozására és terjesztésére szolgál. A puszta tartalom létrehozásán túlmenően a MediaFactory biztosítja, hogy a kimenet - egy sor szakértő által gondosan válogatott cikk - nyílt hozzáférésű legyen. Ez ösztönzi a zöld technológiára, digitális evolúcióra, fenntartható növekedésre és a kreatív gazdaságra összpontosító tematikus portálokat, hogy ezt az üzenetet díjmentesen szélesebb közönséghez is eljuttassák.

Másrészt a KnowledgeFactory egy csomópontként szolgál az üzleti támogató szervezetek és a vállalkozói támogató környezetekben érintett kutatószervezetek közötti tartós együttműködéshez.

Főbb tervezett funkciói:

• Egy fórum a képzési programok kölcsönös felülvizsgálatához
• Egy tárhely, amely megőrzi a mérési eszközökből származó kutatási adatokat
• Egy facilitátor a jövőbeli kutatásokhoz, beépítve ezeket az ismereteket a projekt eredményeibe

A helyi vállalkozói környezeteket a C2T platformhoz csatlakoztatva a projekt biztosítja, hogy a célszektorok ne csak felzárkózzanak, hanem meghatározzák a tempót a zöld és digitális átmenetben.

Világosabb, zöldebb jövő

A Capacity2Transform lényege nem csak a készségek hiányának áthidalásáról szól; Közép-Európa gazdasági jövőjének biztosításáról van szó. A fenntarthatóság és a digitális szakértelem beágyazásával a központi szektoraiba a régió hatalmas előrelépést remélhet: versenyképesebb iparágak, erősebb gazdaság és zöldebb lábnyom.

A gazdaságért, a környezetért, a jövőért - a Capacity2Transform a remény jelképe és Közép-Európa ellenálló képességének és víziójának tanúbizonysága.

Kapcsolat:

További információkért keresse fel a projekt hivatalos csatornáit:
https://www.interreg-central.eu/projects/capacity2transform/
https://www.facebook.com/capacity2transform/
https://www.linkedin.com/company/capacity2transform/
https://twitter.com/Capacity2T

A projekt az Interreg Central Europe Programból, az Európai Regionális Fejlesztési Alap támogatásával, az Európai Unió és Magyar Állam társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg az Interreg Közép-Európa Program keretében.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek