7 hónapnál régebbi cikk

Indulhat a fedett kerékpártárolók telepítése Székesfehérváron
Fehérvár Médiacentrum fotója
Facebook/Cser-Palkovics András
Indulhat a fedett kerékpártárolók telepítése Székesfehérváron

A költségvetési bizottság döntése alapján indulhat a fedett, emeletes kerékpártárolók építése és kihelyezése Székesfehérváron, és legkésőbb az év végéig mindegyik helyszínen működnie kell a tárolóknak.

A vasútállomás közvetlen közelében, a Béke téren 4 tárolót telepítünk, (az egyiket a Kodály suli mellé) tehát több mint 100 helyet hozunk létre - tette közzé közösségi oldalán Cser-Palkovics András polgármester, kiemelve, a történelmi belváros környékén is bővítik a kerékpártárolási lehetőségeket: egy fedett tároló a Piac téri McDonald's parkolója mellé, egy pedig a Panorama Offices elé fog kerülni. 

A mostani szerződés tartalmaz további opciókat is, melyeket akkor hívhatunk le, ha rendelkezésre áll hozzájuk pénzügyi forrás" - írja a polgármester.

Érdekesség, hogy az egyik tároló nem egyszerűen fedett, hanem zöldtetős lesz, emellett fontos, hogy mindegyik helyszínt lefedi a közterületi kamerarendszer. Amennyiben a mostani tárolók beválnak, mindenképp szeretnék majd a város kulcspontjain továbbiakat telepíteni a jövőben.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek