7 hónapnál régebbi cikk

Hogyan adhatunk fel küldeményeket külföldre a Magyar Postával?
Fehérvár Médiacentrum fotója
pexels/cottonbro studio
Hogyan adhatunk fel küldeményeket külföldre a Magyar Postával?

Amikor egy postai küldeményt szeretnénk külföldre feladni, többféle cég közül is választhatunk, de első körben sokaknak a posta jut eszébe, hiszen gyakran járnak oda. Így akkor már egyúttal a csomagfeladást is el lehet intézni, amelyre a Magyar Postán belül is több lehetőség adott. 

Vannak, akik kicsit félve adnak fel csomagot külföldre, nincs elég bizalmuk az egész ügylet iránt, de semmi problémától nem kell tartani. Mint ahogy a Magyar Posta is, a többi futárcég is teljes mértékben megbízható és ha az adott csomag megfelelően van elkészítve, nem érheti baj és eljut biztonságban a címzetthez.

Csomagfeladás külföldre MPL-lel

A csomagfeladás részleteiről minden pontos információt a Csomagnet.hu MPL küldemény feladás, futárrendelés oldalán olvashatsz. A csomagküldés kalkulátor az adatok pontos beírása után kiszámolja az összeget, hogy mennyibe fog kerülni a feladás. Itt kell megadni a címzett országát is, hiszen az MPL számos országba szállít küldeményeket.

Ha kiválasztottad az ország megnevezését, akkor írd be a csomagod adatait, azaz a hosszúságát, szélességét, magasságát és a súlyát, és máris kérheted az ajánlatokat. Utánvétes feladásra általában csak belföldi csomagküldésnél van lehetőség. Ilyenkor pipáld ki a jelölőnégyzetet, majd add meg az összeget, hogy mennyi legyen az az érték, amelyet a címzettől elvársz, hogy kifizessen.

Az MPL külföldi feladás lehetőségei

Vannak kifejezetten olyan feladási módok, amelyek nemzetközi vizekre szállítanak és amelyek kizárólag Európába. A Nemzetközi EMS gyorsposta szolgáltatással a világ szinte minden országába szállíthatunk küldeményt, és az európai országokba viszonylag gyorsan, 2-3 munkanap alatt oda is érkezik a címzetthez. Európán kívül 3-6 munkanap, mely mellé a Magyar Posta még időgaranciát is vállal.

Ez a Nemzetközi EMS gyorsposta magába foglalja az értékbiztosítást és a háznál történő csomagfelvételt. A feladható küldemények tömeghatára 30 kg. Lehetőség van nyomkövetésre is, de ez már nem ad olyan teljes körű megbízhatóságot, mint belföldön.

A sima Nemzetközi postacsomag szolgáltatásnál a kiszállítási idő már 4-15 nap közé esik, és a tömeghatár is csökken, 20 kg-ra. Időgaranciát ez a szolgáltatás nem tartalmaz és a nyomkövetés jellemzői hasonlóak, mint a gyorspostánál.

Európai feladások

Az MPL Europe Standard szolgáltatással már 2-4 nap alatt célba ér a küldeményünk. Ugyan időgaranciát itt nem vállal a Magyar Posta, de ez a feladás magába foglalja a díjmentes értékbiztosítást. A feladható küldemények tömeghatára 31,5 kg. A nyomkövetés eredményeivel országhatáron kívül itt is legyünk körültekintőek.

A negyedik fajta lehetőség az Európa+ csomag, amellyel szintén európai országokba tudunk szállítani. A közeli helyekre már 2-3 munkanap alatt, a kicsit távolabbi európai országokba 3-7 munkanap alatt szállít a Magyar Posta. Ahogy az előző esetben, itt sincs időgarancia, de itt is kapunk díjmentes értékbiztosítást. A feladásra szánt küldemény súlyhatára is hasonló lehet az előző szolgáltatáshoz, 30 kg. Érdemes tehát körültekintően szolgáltatást választani.

Legnépszerűbb
Fehérvári hasznos infók
Hasonló cikkek